Mobile menu
Let's do this: Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!

Let's do this: Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!

 
12/7/2023 - 17:39 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!
Vadis Odjidja-Ofoe je novi igrač Hajduka!

S izuzetnim zadovoljstvom možemo potvrditi da je legendarni belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe od danas novi igrač HNK Hajduk. Na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Gentom, a za Bijele je potpisao ugovor do 2024. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu. Nosit će dres s brojem 8. 

Status legende u Belgiji dobio je odigravši preko 300 utakmica u Jupiler ligi, a iza sebe ima i 108 nastupa u europskim natjecanjima. Bio je reprezentativac Belgije i kapetan Genta. 

Odjidja je 34-godišnjak, rođen je 21. veljače 1989. godine u Gentu gdje je i započeo nogometnu karijeru. U mlađim uzrastima osim Genta bio je član i Anderlechta sve do 2008. godine kada je prešao u njemački HSV. Nakon toga igrao je za Club Brugge, zatim u za engleske klubove Norwich i Rotherham United igrajući u Premier ligi i Championshipu. Po jednu sezonu proveo je u Poljskoj i Grčkoj gdje je bio igrač varšavske Legije i Olympiakosa. Zatim se vratio u matični Gent u kojem je proveo posljednjih pet sezona kao kapetan momčadi. 

Igrač je golemog iskustva s preko 500 službenih nastupa u karijeri u različitim natjecanjima. Postigao je 56 pogodaka te osvajao Kup i Superkup Belgije te prvenstvo Poljske. U prošloj sezoni odigrao je 44 utakmice za Gent. 

- Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti igrača koji posjeduje ogromno nogometno iskustvo i koji je igrao na najvišim razinama nogometnog natjecanja. Vadis je profil veznog igrača koji može pokriti više pozicija u različitim sustavima igre, a najčešće je igrao na mjestu centralnog veznog igrača. Posjeduje elitne tehničko-taktičke karakteristike, izraženu nogometnu inteligenciju, brza i kvalitetna rješenja s odličnim pregledom igre i percepcijom prostora. Svojim otvaranjem i pozicioniranjem u fazi obrane i fazi napada drži stabilnost momčadi i balans linija. Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta. Istekom njegovog ugovora s prethodnim klubom došli smo u situaciju dovesti ga kao slobodnog igrača bez odštete. Mišljenja sam da nam dolazak ovakvog profila igrača u našu momčad, kapetana Genta, donosi veliko nogometno iskustvo, dodatnu kvalitetu, liderstvo i dodanu vrijednost - istaknuo je brojne kvalitete iskusnog veznjaka sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Nakon razgovora s trenerom i ljudima iz Uprave imao sam jako dobar osjećaj. Objasnili su mi veličinu ovog kluba i ambicije, to je za mene bio veliki izazov. Svidjelo mi se što sam čuo i zato sam sada ovdje. Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što su mi rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno. Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u Gentu i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiacos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati skupa - ispričao je Vadis za Hajduk Digital TV nakon potpisa ugovora. 

Odjidja, dobro došao u Hajduk. Želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu. 

Let's do this!


12/7/2023 - 17:39 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr