Mobile menu
Lendrić: Zdrava konkurencija nam pomaže!

Lendrić: Zdrava konkurencija nam pomaže!

 
27/9/2011 - 12:12 sati
Ostale vijesti
Press Lendrić i VukušićPress Lendrić i VukušićPress Lendrić i Vukušić
Press Lendrić i Vukušić

Nakon više od 40 dana pauze zbog ozljede stopala Ante Vukušić se na nogometni travnjak vratio na najbolji mogući način. Zabio je prekrasan pogodak za 4:1 protiv Slaven Belupa, a umjetnički dojam nije pokvarila ni činjenica da prije toga nije uspio realizirati jedanaesterac.

Hajdukova udarna igla iz prošle sezone kaže da je ovo njegova najduža pauza u karijeri. Sretan je što je ekipa nakon njegove ozljede nastavila pobjeđivati, uvijek se lakše vratiti u dobru atmosferu, kaže Vukušić.

- Vratio sam se i nastavio tamo gdje sam stao. Dobro je što je ekipa pobjeđivala, atmosfera u momčadi je zdrava i to mi predstavlja jedan dodatan motiv. Bio je lijep osjećaj nakon više od 40 dana vratiti se na teren. Postigao sam gol i vratio se na najljepši mogući način - smatra Vukušić.

Rodić je obranio njegov udarac s bijele točke. Najstroža kazna je prije toga dosuđena nakon prekršaja na Lendriću. Obojica su imala namjeru pucati, na kraju je pucao Vukušić i napravio to dosta loše. Izgorio je od želje, kaže, ali to se dogodi, ni trener Balakov nije mu uzeo za zlo.

- Kad hoće zabiti gol, to jednostavno nikada ne napraviš. Golovi uvijek dođu kada igraš opušteno. Imao sam želju pucati i izgorio sam u toj želji, eto to se meni dogodilo - pojasnio je napadač Hajduka.

Nakon povratka Vukušić želi svima dokazati da prošla sezona nije bila stvar sreće. Nada se da će nastaviti zabijati u istom ritmu iako iskustvo posljednjih godina gotovo nijedan napadač Bijelih nije uspio u cijelosti ponoviti dobru sezonu.

- Najgore je kad u jednoj sezoni zabiješ 10-15 golova, pa svi sljedeće godine očekuju da ćeš zabiti 40, ali takvi su ljudi ovdje kod nas u Dalmaciji - za kraj će kroz šalu Sinjanin.

--------

Ivan Lendrić je prošle sezone otišao iz Hajduka na posudbu u mostarski Zrinjski i tamo postao najbolji strijelac BiH Premier lige. Na kraju sezone vratio se na Poljud, pričalo se i o mogućnosti njegova odlaska, spominjali su se Anderlecht, Braga i HSV, no mladi napadač je ipak ostao pod paskom Krasimira Balakova. Na kraju se njegov ostanak pokazao kao odličan potez za njega ali i za Hajduk. Svoj prvenstveni prvijenac zabio je u utakmici protiv Slaven Belupa.

Nakon odličnog ubačaja Marina Tomasova mladi napadač se našao na pravom mjestu i odmjerenim udarcem glavom matirao nemoćnog vratara Rodića. Pogodak je proslavio sprintom prema treneru Balakovu i zahvalivši mu na ukazanom povjerenju.

- Sigurno da je lijep osjećaj zabiti na Poljudu, dao sam regularan gol i Splitu, ali eto on je poništen. Naravno da sam sretan, trener Balakov mi je prilikom ulaska u teren rekao da se samo trebam koncentrirati i da će gol doći. Nadam se da ću nastaviti ovako, ako momčad bude dobro igrala mojih golova neće nedostajati - siguran je Lendrić u svoje sposobnosti.

Nakon povratka na Poljud spominjala se ta mogućnost odlaska, no mladi napadač danas kaže da je to za njega zatvorena priča. Koncentriran je samo na Hajduk i na treninge. Lendrić kaže da mu je lakše igrati u Hajduku iako je u dresu Zrinjskog bio jedini napadač, a i pritisak je sigurno bio manji.

- Puno lakše je na Poljudu, igram u velikom klubu, više znalaca je oko mene. U napadu je velika konkurencija, ali to je dobro, samo tako možemo napredovati, zdrava konkurencija nam ne može odmoći, ponovio je napadač riječi svog trenera.

Mnogi smatraju da su on i Vukušić dobitna kombinacija u napadu Hajduka. Ipak, tu su još i Vuković, Ahmad, a Lendrić je ove sezone češće igrao s posljednjom dvojicom nego s Vukušićem. Ne želi govoriti s kim mu je najdraže igrati, a svejedno mu je na koju će ga poziciju trener staviti.

- U Zrinjskom sam bio sam u vrhu napada. Sada ne bi bilo u redu govoriti s kim mi je najdraže igrati. Može to biti Vuk, može Ahmad, to će trener odlučiti. Isto kao što će odlučiti i na kojoj ću poziciji ja igrati. Cijeli život igram na mjestu napadača ali ako trener odluči da igram desno ili neku drugu poziciju, neću se buniti - zaključio je Lendrić.






foto: Miro Gabela
Video u današnjoj emisiji HajdukTV 065

preneseno s dalmacijanews.com
 

27/9/2011 - 12:12 sati
Ostale vijesti