Mobile menu
Kadetima tri boda, pioniri remizirali protiv Rudeša

Kadetima tri boda, pioniri remizirali protiv Rudeša

 
28/10/2023 - 16:43 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

PIONIRI: Rudeš - Hajduk 1:1 (0:0)
1. HNL – 11. kolo
Stadion: Š.C. Rudeš
Sudac: Michael Jerneić (Zabok)
Strijelci: 1:0 Malnar (52) 1:1 Krešić (68) 
Hajduk: Pandurić, Slatina, Šimović, Paštar (od 66. Krešić), Domazet, Modrić (od 59. Fejzić), Pjević (od 59. Matko), Ruso, Stolica (od 36. Ćukušić), Slavka (od 46. Katuša), Alujević (od 66. Maslać).
Hajdukovi pioniri u 11. kolu 1. HNL osvojili su bod na gostovanju kod Rudeša. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, pa niti velikih prilika. Oba gola pala su u nastavku i to nakon gotovo identičnih akcija. Precizne duge lopte prethodile su pogocima koje su postigli najprije Fran Julian Malnar za domaće, a potom i Tino Krešić za Hajduk.
Bijeli su tako spasili bod dvije minute prije kraja i ostali neuhvatljivi na vrhu ljestvice, ali su onda u preostalom vremenu prokockali još dvije stopostotne šanse za eventualnu pobjedu.

-

KADETI: Rudeš - Hajduk 1:2 (0:1)
1. HNL – 11. kolo
Stadion: Š.C. Rudeš
Sudac: Luka Kelihar (Velika Gorica)
Strijelci: 0:1 Durdov (6), 1:1 Anić (64-11 m), 1:2 Mišura (77)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Proleta, Kralevski, Milišić (od 70. Čupić), Vojvodić, Čular (od 70. Ora), Bistre, Durdov (od 80. Pranić), Matić (od 63. Mišura), Zudin (od 80. Kuzmanić).
Kadeti se vraćaju iz Zagreba s punim plijenom. Trener Luka Vučko u svom povratku na klupu kadeta imao se prilike radovati već nakon šest minuta igre. Nakon kornera i gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Bruno Durdov i zatresao mrežu domaćina. Minutu prije odlaska na odmor Roko Čular je lijepom solo akcijom došao do protivničkog šesnaesterca gdje je nepropisno zaustavljen. Sudac Luka Kelihar pokazao je na bijelu točku, a udarac Duje Matića obranio je Ivan Zaverukha.

To je dalo krila domaćim igračima u nastavku te oni u 64. minuti stižu do izjednačenja. Zbog prekršaja u šesnaestercu Bijelih dosuđen je jedanaesterac za goste, kojeg je Ivan Anić iskoristio i poravnao rezultat. Hajduk je nakon pogotka intenzivirao napade  kako bi došao do sva tri boda. Nakon dobre akcije Bijelih u 77. minuti lopta je došla do Bruna Mišure u domaćem kaznenom prostoru. Napadač Bijelih stvorio je sebi prostor za šut i lopta je završila u donjem desnom kutu za 1:2 i slavlje Hajdukovih igrača. 

28/10/2023 - 16:43 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr