Mobile menu
Kadetima bod, pioniri poraženi od Sesveta

Kadetima bod, pioniri poraženi od Sesveta

 
11/11/2023 - 18:30 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1
Pioniri: Hajduk - Sesvete 0:1

PIONIRI: Hajduk - Sesvete 0:1   (0:1)
1. HNL – 12. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Filip Proleta (Opuzen)
Strijelac: 0:1 Jakovljević (39) 
Hajduk: Pandurić, Slatina, Šimović, Paštar, Zelić, Pjević (od 56. Modrić), Matko, Ruso, Ćukušić (od 44. Katuša), Slavka, Alujević (od 56. Stolica).Pioniri Sesveta priredili su iznenađenje u 13. kolu 1. HNL, pobijedivši na Poljudu vodeću momčad Hajduka s minimalnih 1:0.  
Početak utakmice pripao je Bijelima, u prvih 15 minuta dva puta je Ivanu Kramariću na golu Sesveta prijetio Toni Ruso, potom je pokušao i Ivor Pjević iz slobodnog udarca. Gosti su pogodak vrijedan tri boda postigli u 39. minuti. Poveli su jednu od brojnih kontri kroz sredinu, lopta je došla na desnu stranu do Vite Jakovljevića koji je zaobišao nekoliko prepreka i iskosa svladao Josipa Pandurića.
Najveću priliku za izjednačenje Bijeli su imali u nadoknadi prvog poluvremena, Marin Modrić je nakon kornera glavom pogodio gredu. Pokušavali su Bijeli i u nastavku doći do izjednačenja, ali bez uspjeha. 

-

KADETI: Hajduk - Sesvete 1:1   (0:1)
1. HNL – 12. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ivan Limov (Metković)
Strijelci: 0:1 Andrić (43-11 m), 1:1 Hrastović (90+3)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Proleta, Kralevski, Burić (od 68. Pedisić), Vojvodić, Čular, Ora (od 56. Durdov), Bistre (od 68. Kajtazi), Mišura (od 56. Matić), Zudin.
U utakmici kadeta Hajduka i Sesveta nije bilo pobjednika. U prvom dijelu bez velikih prilika Bijeli su uglavnom prijetili udarcima s distance, a najveću su imali  nakon slobodnog udarca Ivana Ore, ali na idealno ubačenu loptu nije bilo pravovremene reakcije i ona je završila u gol autu. S druge strane, Ivanu Bosančiću uglavnom je iz kontre prijetio vrlo raspoloženi Petar Andrić, koji je postigao jedini pogodak u prvom poluvremenu. Lopta je u šesnaestercu pogodila u ruku Gabrijela Proletu, sudac Ivan Limov pokazao je na bijelu točku, a Andrić bio smiren i precizan.

Bijeli su žustro ušli u drugo poluvrijeme, odmah na startu Luka Burić je probio lijevu stranu i ubacio, ali je akcija okončana lošim udarcem. U 52. minuti Ora je lijepo ubacio iz slobodnog udarca, a udarac glavom Roka Čulara otišao je preko gola. U 56. minuti u igru su ušli Hajdukovi reprezentativci Duje Matić i Bruno Durdov i donijeli kratkotrajni boljitak u igri. Durdov je odmah zadao probleme obrani gostiju s nekoliko uspješnih driblinga, a u 60. minuti odlično je reagirao na ubačaj Burića, ali je goste intervencijom spasio vratar Mihael Janeš.  Durdov je u 70. minuti lijepo izbačen u kontru, ali se umjesto proigravanja Dmytra Zudina odlučio na dribling i izgubio loptu. Gosti su u međuvremenu zaprijetili s nekoliko kontri iz kojih nisu bili efikasni, ali su kombinatornom igrom iznudili druge, isključujuće žute kartone za Proletu u 79. i Čulara u 81. minuti.

Iako s dva igrača manje, Hajduk je došao do izjednačenja u trećoj minuti sudačke nadoknade. Zvonimir Hrastović se, lijepo proigran od Durdova, sjurio prema golu gostiju, ušao u šesnaesterac i snažnim udarcem pogodio bliži kut. U preostale tri minute sudačke nadoknade gledali smo jurnjavu s jedne na drugu stranu, oba sastava imala su prilike za pobjedu, ali je rezultat ostao nepromijenjen - 1:1.

11/11/2023 - 18:30 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr