Mobile menu
Kadeti pobijedili Osijek i izborili polufinale Kupa

Kadeti pobijedili Osijek i izborili polufinale Kupa

 
5/3/2020 - 13:34 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Kadeti: Hajduk – Osijek  2:0 (2:0)
Utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Josip Dugandžić (Komin)

Strijelci: 1:0 Škugor (24), 2:0 Krolo (27)

Hajduk: SilićPosinković (od 71. Vukman), Pelivan, Bradarić, Letaj, Krolo, Brkljača, Čengić, Ćubelić, Škugor (od 77. Mihalinec), M. Petrović (od 60. Želalić).

Kadeti Hajduka plasirali su se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom nad Osijekom od 2:0.

Utakmica je riješena u samo četiri minute sredinom prvog dijela. Igrala se 24. minuta kada je Duje Škugor požrtvovno uklizao prema gostujućem vrataru Franku Koliću, došao do lopte i ubacio je u gol za vodstvo Hajduka. Tri minute kasnije Bijeli su izborili slobodan udarac s desne strane. Ubacio je Ivan Ćubelić, a Ivan Krolo je visoko skočio i s osam metara loptu glavom poslao u suprotni kut.

Mogao je Škugor u prvom dijelu još jednom zatresti mrežu gostiju, dobio je lijepu loptu i izbio sam ispred protivničkog vratara, ali je promašio mrežu. Gosti su samo jednom zaprijetili u prvom dijelu, Luka Conjar u 35 minuti je izborio prostor za udarac s nekih desetak metara, ali je na mjestu bio domaći vratar Toni Silić.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Bijelih, dok su u drugih 45 minuta gosti uspjeli donekle uspostaviti ravnotežu na terenu. Ipak, jedinu pravu priliku promašili su domaći pred sam kraj utakmice. Marko Brkljača je šutirao s 10 metara, a lopta je pogodila vratnicu i odbila se u polje te je onih 2:0 iz prvog poluvremena bio i konačan rezultat, koji je momčadi trenera Jure Srzića donio plasman u polufinale Kupa.

5/3/2020 - 13:34 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr