Mobile menu
Kadeti ostvarili plasman u polufinale Kupa, juniori eliminirani

Kadeti ostvarili plasman u polufinale Kupa, juniori eliminirani

 
13/3/2024 - 14:46 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Četvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i junioriČetvrtfinale Kupa - kadeti i juniori
Četvrtfinale Kupa - kadeti i juniori

KADETI: Hajduk – Osijek 2:0 (1:0)
Završnica HNK – kadeti ¼ F
Stadion: Poljud
Sudac: Luka Liković (Krvavac)
Strijelci: 1:0 Bistre (30), 2:0 Matić (89)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Kralevski, Mlačić, Burić, Vojvodić, Mišura (od 62. Matić), Kajtazi, Ora, Pranić (od 77. Čular), Bistre (od 70. Perko).
Kadeti Hajduka plasirali su se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom protiv Osijeka od 2:0.
Momčad trenera Luke Vučka povela je u 30. minuti. Davor Bistre fauliran je u šesnaestercu gostiju i sudac Luka Liković pokazao je na bijelu točku. Udarac Sebastijana Kajtazija u lijevi kut vratar Matej Grahovac uspio je obraniti, ali do odbijene lopte je prvi stigao Bistre i udarcem iskosa pogodio bliži kut.
Drugo poluvrijeme bilo je nešto dinamičnije i zabilježeno je više prigoda. U 65. minuti nakon lijepe suradnje Ivana Ore i Bistre ovaj drugi je šutirao pored gola. Minutu kasnije Kajtazi je prošao po desnoj strani i oštro ubacio, ali udarac Bistre nije završio na pravom mjestu.
U 72. minuti gosti su imali lijepu priliku iz slobodnog udarca s 18 metara po sredini gola. Armando Šainović prebacio je živi zid, a lopta je prošla vrlo blizu lijeve vratnice. Negativan rezultat tjerao je goste u napad, u 77. minuti opasan ubačaj Andreja Mičića odbio je Teodor Kralevski, a četiri minute kasnije udarac glavom Roka Hosija također nije pronašao cilj. Pet minuta prije kraja u izglednoj prilici za povećanje vodstva Bijelih našao se Ora, ali njegov udarac završava u bloku. U 89. minuti konačnih 2:0 postavio je Duje Matić preciznim udarcem sa 16 metara u donji lijevi kut.

-

JUNIORI: Hajduk – Slaven Belupo 1:2 (0:1)
Završnica HNK – juniori ¼ F
Stadion: Poljud
Sudac: Mišo Krešić (Metković)
Strijelci: 0:1 Mrdaković (13), 1:1 Bačić (71), 1:2 Jagušić (85)
Hajduk: Bezeljak, Hodak (od 57. Lončar), Perajica, Arković (od 14. Pavić), Begonja, Jurak (od 61. Marušić), Ćalušić, Bobanović (od 24. Milišić), Skoko, Durdov, Bačić.
Juniori Hajduka u četvrtfinalu Kupa su doživjeli minimalni poraz od Slaven Belupa. Počelo je dobro za Bijele, već u 3. minuti Mateo Bačić je bio u izglednoj prilici, dobio je loptu na pet metara od gola i uz igrača na leđima loše šutirao. U 10. minuti prvi put je s druge strane zaprijetio Uroš Mrdaković, čiji je udarac od bloka završio u korneru. Tri minute kasnije isti igrač dovodi goste u vodstvo. Igrači Slaven Belupa poslali su dugu loptu prema golu Bijelih, a Tomislav Arković je u pokušaju izbijanja promašio. Mrdaković je neometan poveo par metara i iz blizine pogodio desni kut, a Arković se prilikom intervencije ozlijedio i morao je biti zamijenjen. Bijeli pokušavaju doći do izjednačenja, udarce s distance uputili su najprije Noa Skoko, a potom i Marin Ćalušić, ali bez rezultata. U 38. minuti lijepo je po desnoj strani prošao Bruno Durdov, ali njegov ubačaj nitko od Bijelih nije ispratio.
Početak drugog poluvremena donio je pritisak momčadi trenera Zlatka Jerkovića, igra je prebačena pred gol gostiju, ali osim udarca Domagoja Begonje s 20-ak metara u 53. minuti, nije bilo većih prigoda. Nisu ni gosti bili sasvim pasivni u tom periodu, kontranapad u 69. minuti završio je kvalitetnim udarcem Antonija Jagušića s 18 metara, koji je Raul Bezeljak uz dosta napora obranio. Hajduk do izjednačenja dolazi nakon prekida u 71. minuti. Duje Milišić izveo je slobodan udarac s lijeve strane, a Bačić je neometan s pet metara poslao loptu u mrežu. Pojačali su Bijeli tada pritisak i željeli sve odlučiti u 90 minuta. U periodu od 79. do 81. minute u prilikama su se našli Durdov, Skoko i Lovre Lončar, koji je s pet metara u padu šutirao preko gola. Kada se već činilo izglednim da će jedanaesterci odlučivati o polufinalistu, Jagušić je nakon tri utzastopna gostujuća auta i glavometa u šesnaestercu, s 25 metara nevjerojatnim volejem u gornji lijevi kut riješio pitanje pobjednika.

13/3/2024 - 14:46 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr