Mobile menu
Kadeti na jakom turniru u Bradentonu na Floridi

Kadeti na jakom turniru u Bradentonu na Floridi

 
27/3/2024 - 12:29 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Hajdukovi kadeti u četvrtak su otputovali u SAD, gdje ih očekuje nastup na turniru MLS Next, u sklopu Generation Adidas Cupa.  

Na ovom jakom turniru u Bradentonu na Floridi nastupit će 49 klubova iz 15 država s četiri kontinenta. Bit će tu kadeti svih MLS klubova, a osim Hajduka iz Europe su tu još Arsenal, Manchester United, Sporting (L), AZ Alkmar i PSV, zatim meksički Atlas, Monterey i Club Nexaca, brazilski Flamengo, argentinski River Plate…

Hajduk se nalazi u skupini H i za protivnike mu je ždrijeb dodijelio tri momčadi iz SAD - New York City Football Club, s kojim Bijeli 30. ožujka započinju nastup na turniru te Columbus Crew i Seattle Sounders F.C. 

Goran Sablić, pomoćnik voditelja Akademije izjavio je kako je Hajduk rado prihvatio ovaj izazov za vrlo kvalitetnu generaciju kadeta. Dodao je kako je ovo prilika da igrači osjete jedan drugačiji kontekst igre nego je to slučaj u našem prvenstvu. 

Sablić je potvrdio kako kadeti putuju u najjačem sastavu, a neposredno pred polazak momčadi su se priključila i tri reprezentativca koja su izborila plasman na EP - Bruno Durdov, Duje Milišić i Roko Vojvodić. 

Uz njih na spisku putnika su vratari Bosančić i Pocrnjić te igrači: Hrastović, Kralevski, Mlačić, Proleta, Burić, Čular, Pranić, Bistre, Medvid, Ora, Kajtazi, Mišura, Matić, Pedisić i Mušura.

27/3/2024 - 12:29 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr