Mobile menu
Kadeti Hajduka preskočili Dinamo!

Kadeti Hajduka preskočili Dinamo!

 
4/4/2010 - 10:30 sati
Akademija

Nakon 22 odigrana kola Prve HNL kadeta i juniora, u juniorskoj konkurenciji Dinamo je na vodećoj poziciji još povećao prednost u odnosu na drugoplasirani Hajduk te ona sada iznosi čak 15 bodova. Dinamo je posao iz ovog kola odradio još u utorak pobijedivši na svom terenu Inter, a juniori Hajduka na Poljudu su poraženi od vršnjaka iz Varaždina.

U kadetskoj konkurenciji sasvim suprotna situacija: nakon što je Dinamo dugo bio vodeći, pobjedom nad Varteksom od 5:2 kadeti Hajduka preuzeli su vodstvo na tablici sa trenutno osvojenih 57 bodova, dva više od Dinama koji je ta dva boda izgubio u 19. kolu u Osijeku odigravši neodlučeno 1:1. Budući da su obje vodeće momčadi u kadetskoj konkurenciji poprilično dominantne u odnosu na ostale klubove, moglo bi se vrlo lako dogoditi da se prvak odlući u međusobnom nadmetanju Bijelih i Modih koje će se dogoditi u 28. kolu 16. svibnja u Zagrebu.

Inače, i Dinamo i Hajduk imaju po jednu utakmicu manje odigranu jer su odgođene zbog snijega: utakmice Dinama i Zadra odigrati će se 15. travnja, a sureti Intera i Hajduka 21. travnja.

Zanimljivo je da su i trenutačno najbolji strijelci iz klubova koji su na vodećim pozicijama: kod kadeta najbolji je igrač Hajduka Marko Livaja s 20 postignutih pogodaka (prati ga Ante Živković iz Šibenika sa 16) dok je u juniorskoj konkurenciji vodeći napadač Dinama Filip Mihaljević sa 17 postignutih golova, četiri više od Franka Bilavera iz Zadra.

prva-hnl
fotografija (trener kadeta Ante Šećer): Miro Gabela
 

4/4/2010 - 10:30 sati
Akademija