Mobile menu
Juniorski derbi: Bijeli poraženi u susretu punom preokreta

Juniorski derbi: Bijeli poraženi u susretu punom preokreta

 
14/11/2020 - 13:53 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr
Juniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - DinamoJuniori: Hajduk - Dinamo
Juniori: Hajduk - Dinamo

Juniori: Hajduk – Dinamo 2:3 (2:1)
Igralište: Poljud
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Strijelci: 0:1 Janković (12), 1:1 Biuk (18), 2:1 Ljubičić (32), 2:2 Janković (64), 2:3 Duvnjak (70)

Hajduk: Silić, Breškić (od 57. Posinković), Buljan (od 73. Grabovac), Bradarić, Dominić, Krolo (od 73. Mamić), Lazar (od 73. Botica), Brkljača, Biuk (od 73. Pelivan), Ljubičić, Domančić (od 70. Petrović). 

Derbi 1. HNL juniora pripao je gostima iz Zagreba. Konačan rezultat bio je 3:2, u odličnoj utakmici vidjeli smo čak 23 udarca na gol, uz omjer 14:9 u korist Hajduka.

Momčad trenera Marijana Budimira potpuno je dominirala u prvom dijelu te se može reći da je na odmor otišla sa samo jednim pogotkom prednosti. Iako su gosti poveli u 12. minuti golom Nike Jankovića iz slobodnog udarca sa 17 metara, Bijeli brzo uzvraćaju te u periodu od 13. do 16. minute stvaraju četiri velike prilike.

Najprije je Marin Ljubičić primio loptu okrenut leđima protivničkom golu, lijepo se oslobodio čuvara i sa 17 metara snažnim udarcem uzdrmao lijevu vratnicu gostujućih vrata. U sljedećoj minuti nakon ubačaja Filipa Breškića s desne strane, udarac Ljubičića sa sedam metara odlično brani Nikola Čavlina, a odbijenu loptu Stipe Biuk s iste udaljenosti, ali s lijeve strane, šalje pored vratnice. U sljedećoj akciji opet Ljubičić bježi svojim čuvarima i šutira iskosa, ali Čavlina je nesavladiv.

Dinamov vratar ipak je bio nemoćan u 18. minuti. Lijepo je s lijeve strane ubacio Ivan Dominić, obrana gostiju nije dobro očistila, a Biuk je prihvatio loptu i s osam metara je poslao u mrežu. Tri minute kasnije opet prijeti Ljubičić, ali njegov udarac malo iskosa obranio je Čavlina. Potom slijede dvije prilike gostiju u 29. i 31. minuti. Udarac Martina Baturine nakon ubačaja Frana Tomeka s desne strane blokirao je Breškić, a potom je udarac Ivana Šaranića lijepo u korner odbio Toni Silić. Nakon ubačaja iz kuta pokušao je Ivan Težački, ali je bio za malo neprecizan.

Ova dva promašaja kažnjena su u 32. minuti, kada Biuk odlično ubacuje s lijevog krila, a Ljubičić pravovremeno utrčava i glavom pogađa suprotne rašlje. Bijeli su u 41. minuti mogli doći i do povećanja vodstva. Marko Brkljača dobio je loptu u prostor i zaobišao vratara Dinama te pokušao iz mrtvog kuta pogoditi prazna vrata, ali je promašio.

U drugom poluvremenu Dinamo je preuzeo inicijativu, ali nije bilo mnogo prilika. Prve dvije gosti su iskoristili. U 64. minuti u strijelce se još jednom upisao Janković, ovog puta potegao je s 22 metra i pogodio lijeve rašlje nemoćnog Silića. U 70. minuti nakon brze kontre Tomislav Duvnjak je preciznim udarcem s desetak metara pogodio suprotni kut. Tri minute kasnije Šaranić je iz kontre mogao potvrditi pobjedu gostiju, ali je bio neprecizan. Posljednja dva pokušaja Bijelih da dođu do boda bili su udarci glavom Biuka u 76. i Mate Grabovca u posljednjoj minuti utakmice.

Izuzetno kvalitetnu i sadržajnu utakmicu popratilo je fer i korektno ponašanje igrača obiju momčadi, kao i vrlo dobro suđenje Darija Kulušića iz Šibenika.

14/11/2020 - 13:53 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr