Mobile menu
Juniori uvjerljivi protiv Dugopolja

Juniori uvjerljivi protiv Dugopolja

 
1/4/2023 - 13:29 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Dugopolje 4:0 (3:0)
1. HNL – 22. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Josip Zec (Split)
Strijelci: 1:0 Duić (3), 2:0 Duić (21), 3:0 Skoko (42), 4:0 Duić (49)
Hajduk: Buljan, Sigur, Đolonga (od 63. Hrvojević), Pavić (od 83. Skelin), Hrgović (od 63. Krstanović), Skoko (od 63. Ćalušić), Reić (od 71. Carev), Nazor, Begonja, Vrcić (od 71. Jemo), Duić.

Juniori Hajduka ostvarili su uvjerljivu pobjedu od 4:0 protiv sastava Dugopolja. Bijeli su dobro otvorili utakmicu i poveli već u 3. minuti. Nino Duić odlično se snašao u šesnaestercu gostiju i glavom u mrežu proslijedio ubačaj Nike Sigura s desne strane.

Hajduk je nastavio s inicijativom i napadačkom igrom i u 21. minuti došao do povećanja vodstva. Niko Đolonga odlično je izveo slobodan udarac s 20 metara, lopta je pogodila desnu vratnicu, a Hajdukov centarfor je prihvatio i mirno ubacio u mrežu.

Nakon pola sata igre iz kornera je glavom zaprijetio Domagoj Begonja ali je obrana gostiju očistila praktično s gol crte. Najaktivniji od igrača u plavim dresovima u prvom dijelu bio je kapetan Paolo Radovančić, koji je u 22. minuti dalekometnim prizemnim udarcem pogodio vratnicu Hajdukova gola. Raspoloženi Đolonga je odradio veliki dio posla i kod trećeg pogotka Bijelih. Poslao je dugu loptu iz svog u protivnički šesnaesterac, a tamo se izvanredno snašao Noa Skoko i okružen protivničkim igračima loptu glavom proslijedio u mrežu.

Posljednji pogodak nakon fantastične solo akcije postigao je Jere Vrcić. Prošao je po desnoj strani od svog do protivničkog šesnaesterca, uz dobru suradnju sa Skokom ušao u šesnaesterac, driblinzima se oslobodio svog čuvara i istrčalog vratara Dugopolja te ušetao s loptom u mrežu za konačnih 4:0. Nakon točno sat vremena igre Duić je bio blizu trećeg pogotka, ali se na putu lopte u mrežu ispriječila vratnica.

U 87. minuti Bijeli su brzom tranzicijom uz odličan prijenos Marina Ćalušića i asistenciju Duića došli do protivničkog šesnaesterca, lijepo je šutirao Marin Carev, ali je Marko Grgur Pelivan dobrom reakcijom izvadio loptu iz desnog kuta.

To je bila i posljednja prilika na susretu, igrači Marijana Budimira u donekle kombiniranom sastavu pokazali su još jednom svoju kvalitetu i sigurno upisali 17.  prvenstvenu pobjedu te im slijedi utakmica s Cibalijom u četvrt-finalu SuperSport Hrvatskog Nogometnog Kupa.

1/4/2023 - 13:29 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr