Mobile menu
Juniori se vraćaju iz Varaždina s tri vrijedna boda

Juniori se vraćaju iz Varaždina s tri vrijedna boda

 
20/5/2023 - 12:38 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

JUNIORI: Varaždin - Hajduk 1:2 (0:2)
1. HNL – 28. kolo 
Igralište: Stadion Varteks
Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)
Strijelci: 0:1 Brajković (5), 0:2 Vrcić (22), 1:2 Lušić (62) 
Hajduk: Buljan, Đolonga, Pavić, Begonja, Hrgović, Capan, Kavelj (od 57. Reić), Vrcić (od 46. Žeravica), Nazor (od 70. Duić), Brajković, Bobanović (od 86. Arković).

Juniori Hajduka na gostovanju su pobijedili Varaždin u 28. kolu 1. HNL. Konačan rezultat bio je 1:2. Odličan početak susreta za Bijele. Prvi napad i visoka lopta za Jeru Vrcića, viši u skoku bio je Borna Lesjak i izbio glavom. Naletio je Roko Brajković i odličnim udarcem iz prve pogodio desne rašlje. U 18. minuti Ante Kavelj je lijepo prebacio loptu za natrčalog Krešimira Nazora koji gađa lijeve rašlje, ali Filip Kirić odlično reagira i izbacuje u korner. Nakon ubačaja opet je opasno, Vrcić šutira glavom iskosa, ali lopta prolazi preko gola. U 22. minuti Hajduk povećava vodstvo. Frane Bobanović izvršio je odličan pritisak i Bijeli su došli do lopte. Brajković bježi po desnoj strani i u situaciji dva na jedan dodaje Vrciću koji udarcem ispod domaćeg vratara pogađa za 0:2.

U 60. minuti nakon kornera Marka Capana, Marino Žeravica je vratio loptu glavom prema golu. Ona je završila u bloku, igrači Hajduka tražili su igranje rukom, ali sutkinja je pokazala da se igra nastavi. Odmah potom u prilici je i Duje Reić, ali nije dobro zahvatio loptu i njegov šut iz blizine završio je daleko od gola. Iz jednog od rijetkih napada Varaždin je u 62. minuti ipak došao do smanjenja vodstva Bijelih. Adam Lušić iz blizine pomalo iskosa pogodio je suprotni kut za 1:2. 

U 76. minuti Nino Duić uklizao je na ubačaj Šimuna Hrgovića i promašio iz blizine, ali označeno je zaleđe. Najveću šansu za izjednačenje domaći su imali u 88. minuti. Tin Levanić opalio je s 22 metra i pogodio desnu vratnicu od koje se kopta odbila u aut. Sama završnica i tri minute sudačke nadoknade pripali su Varaždinu, Borna Buljan dobro je reagirao na jedini udarac u okvir u tom periodu i mreže su do kraja mirovale te se Hajduk kući vraća s tri vrijedna boda.

20/5/2023 - 12:38 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr