Mobile menu
Juniori s tri boda protiv Dugopolja odlaze na zimsku pauzu

Juniori s tri boda protiv Dugopolja odlaze na zimsku pauzu

 
9/12/2023 - 12:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Dugopolje 3:0 (0:0)
1. HNL – 16. kolo 
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Znaor (Podbablje)
Strijelci: 1:0 Bačić (56), 2:0 Bačić (80), 3:0 Begonja (89)
Hajduk: Bezeljak, Hodak, Shahini (od 46. Perajica), Pavić, Begonja, Krstanović (od 85. Antunović), Kavelj, Reić (od 88. Carev), Ćalušić (od 63. Lončar),  Jurak, Bačić.
Juniori Hajduka tek u drugom poluvremenu slomili su otpor nogometaša Dugopolja, koji su odigrali vrlo dobrih prvih 45 minuta. U prilog tome ide i činjenica da smo u prvom dijelu vidjeli samo jednu priliku. Luka Jurak je u četvrtoj minuti požrtvovnom intervencijom oduzeo loptu nadomak gostujućeg šesnaesterca, Mateo Bačić je prihvatio i šutirao iskosa s 14 metara, a Antonio Mihanović je bio dobro postavljen i uspio je obraniti. Jedni i drugi imali su u prvom dijelu svoje periode inicijative popraćene prekidima, ali nije bilo većih opasnosti za oba vratara.

Prvu priliku u drugom dijelu Bačić je pretvorio u pogodak. Opet je Jurak bio asistent, a Bačićev udarac iskosa s desne strane završio je u suprotnom kutu. Nakon toga zaprijetili su gosti, ali je udarac Karla Martinovića u 61. minuti završio u bloku. Minutu kasnije Marin Ćalušić je s 20 metara uzdrmao gredu, a u 64. minuti Mihanović je obranio neugodan udarac Bačića sa 16 metara. U duelu iste dvojice aktera u 80. minuti uspješniji je bio Hajdukov napadač. Mihanović je pomalo nepotrebno istrčao na 40 metara od gola, Bačić stigao djelić sekunde prije do lopte i prebacio čuvara mreže gostiju za 2:0. 

Konačan rezultat minutu prije kraja postavio je Domagoj Begonja. Asistencija se pripisuje Marinu Carevu, a Begonjin udarac glavom krajnjim naporom je s gol linije odbio Mihanović, no kapetan Bijelih odbijenu loptu potom je desnom nogom neobranjivo poslao u suprotne rašlje.

Prvenstvena polusezona ovim je završena, Bijele još očekuje finale Kupa N.S. Split, opet protiv Dugopolja.

9/12/2023 - 12:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr