Mobile menu
Juniori preokretom do pobjede na Maksimiru

Juniori preokretom do pobjede na Maksimiru

 
7/11/2022 - 14:45 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Dinamo - Hajduk 1:2 (1:0)
1. HNL – 12. kolo
Stadion: Maksimir
Sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa)
Strijelci: 1:0 Rukavina (21), 1:1 Vušković (57), 1:2 Brajković (71)
Hajduk: Buljan, Đolonga, Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović (od 79. Hrvojević), Šemiga, Capan, Sigur, Vrcić (od 79. Ćalušić), Nazor (od 56. Brajković), Antunović (od 89. Pavić).
Juniori Hajduka u derbiju 12. kola 1. HNL su u Maksimiru pobijedili Dinamo s 2:1. Iako su odigrali odlično prvo poluvrijeme, Bijeli su na odmor otišli s rezultatskim zaostatkom.
Dinamo je uspio realizirati jedinu priliku u prvom dijelu. U 21. minuti Marko Soldo je odličnom dubinskom loptom u šesnaestercu pronašao Gabrijela Rukavinu, koji zaobilazi Bornu Buljana i šalje loptu u mrežu. Prije toga Jere Vrcić je s 12 metara šutirao preko gola, nakon proigravanja Marka Capana. U finišu prvog dijela Bijeli su sasvim prebacili igru pred gol protivnika i stvorili dvije dobre prilike. Krešimir Nazor u šesnaestercu je uspio doći do lopte nakon ubačaja s desne strane, no prvi put je promašio, a drugi pokušaj obranio mu je domaći vratar Luka Pršlja.
Drugo poluvrijeme započelo je udarcem Rukavine iskosa s lijeve strane, ali Buljan je bio na mjestu. Bijeli su bacili sve snage u napad, dvije-tri minute redali su se njihovi napadi, a onda je na ubačaj Mate Antunovića najbolje reagirao Luka Vušković i pogodio za izjednačenje. Neodlučenim rezultatom kao da nisu bili zadovoljni ni gost ni domaćin te smo gledali desetak minuta obostrano otvorene igre u kojoj su Bijeli bili nešto konkretniji i dvaput zaprijetili preko Antunovića i Šimuna Hrgovića. Odluka je pala u 71. minuti, kada je Roko Brajković s 18 metara pogodio lijevi kut za 1:2.
Posljednjih sedam-osam minuta susreta pripalo je domaćinu, koji je pokušao stvoriti pritisak i doći do izjednačenja. U 84. minuti Luka Lukanić je dobro šutirao iz slobodnog udarca s 26 metara, ali je Buljan odbio u korner. Nakon udarca iz kuta Lovro Gubijan pokušao je s pet metara, ali je Buljan opet bio na pravom mjestu. Vratar Bijelih i dvije minute kasnije odlično je reagirao i nogom presjekao ubačaj Rukavine prema petercu.
Bijeli su uspjeli sačuvati minimalnu prednost i nakon posljednjeg sučevog zvižduka bučno proslaviti zasluženu pobjedu u iznimno fer i korektnoj utakmici.

7/11/2022 - 14:45 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr