Mobile menu
Juniori poraženi u završnici utakmice u Osijeku

Juniori poraženi u završnici utakmice u Osijeku

 
31/5/2023 - 12:33 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Osijek - Hajduk 2:1 (0:1)
1. HNL – 21. kolo 
Igralište: Stadion Gradski vrt
Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)
Strijelci: 0:1 Brajković (7), 1:1 Prekodravac (86), 2:1 Lugarić (90+2)
Hajduk: Buljan, Đolonga, Arković, Begonja, Hrgović, Capan, Kavelj (od 87. Duić), Skoko, (od 46. Bobanović), Vrcić, Nazor (od 71. Reić), Brajković (od 82. Žeravica).
Juniori Hajduka na gostovanju su poraženi od Osijeka rezultatom 2:1. Domaćin je do pobjede u zaostaloj utakmici 21. kola došao preokretom u samoj završnici utakmice.  

Bijeli su kao i nedavno u Varaždinu odlično ušli u utakmicu i opet preko Roka Brajkovića došli u vodstvo u ranoj fazi. Lijepo je po lijevoj strani prošao Jere Vrcić, njegov udarac iskosa obranio je Adriano Ugrešić. Lopta se opet odbila do Vrcića, a on ubacuje u sredinu za Brajkovića koji sa šest metara šalje loptu u mrežu.

Iako nije bilo velikih prilika, Hajduk je bio bolji u prvih 45 minuta. Marko Capan pokušao je u 28. minuti udarcem iz daljine, ali bez većih problema za domaćeg vratara. Šest minuta kasnije Šimun Hrgović lijepo je ubacio s lijeve strane a pokušaj Ante Kavelja zapeo je u bloku.

Potom slijedi solo akcija Brajkovića i udarac koji nije bio sasvim precizan. Jedinu priliku u prvom poluvremenu Osijek je imao u 41. minuti nakon pogreške u obrani Bijelih. Lopta je došla do Ivana Verhasa koji puca s 11 metara, ali Borna Buljan je na mjestu.

Drugi dio počeo je slobodnim udarcem za Hajduk iz opasne pozicije malo iskosa, ali udarac Capana nije završio na pravom mjestu. Potom slijedi 10-ak minuta pritiska domaćina, ali bez izrazitih prilika.

Hajduk je mogao doći do povećanja vodstva u 76. minuti. Frane Bobanović izbacio je na desni bok Vrcića, njegov ubačaj je odbijen na 14 metara, a udarac Duje Reića s 14 metara nije bio precizan. U 81. minuti Brajković je driblao po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac te odigrao povratnu loptu za Kavelja, koji s 12 metara iskosa šutira visoko preko gola. 

Osijek je do izjednačenja došao u 86. minuti. Jedna svijeća pala je u šesnaesterac Hajduka, a kapetan domaćih Marin Prekodravac najbolje se snašao i svladao nemoćnog Buljana. Hajduk je tražio pobjedu u samoj završnici i malo je nedostajalo da udarac Marina Žeravice s ruba šesnaesterca u 90. minuti završi u golu. U jeku Hajdukovih napada u sudačkoj nadoknadi, opet je jedna ispucana svijeća bila kobna za Bijele. Ovog puta najbolje se snašao Matej Lugarić i pogodio za konačnih 2:1.

31/5/2023 - 12:33 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr