Mobile menu
Juniori pobjedom u Dugopolju startali u 1. HNL

Juniori pobjedom u Dugopolju startali u 1. HNL

 
12/8/2023 - 10:56 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Dugopolje - Hajduk 1:2 (0:1)
1. HNL – 1. kolo
Igralište: Š.C. Hrvatskih vitezova
Sudac: Ante Sočo (Stobreč)
Strijelci: 0:1 Skoko (42), 1:1 Smodlaka (49), 1:2 Lončar (60)
Hajduk: Fesyuk, Hodak, Shahini, Pavić, Antunović, Bobanović (od 64. Jurak), Ćalušić (od 78. Fridl), Duić (od 52. Žeravica), Skoko, Begonja, Lončar (od 64. Bačić).  
Juniori Hajduka na startu prvenstva u Dugopolju su osvojili sva tri boda. U prvom poluvremenu Bijeli su najopasniji bili iz prekida. Jednom Domagoj Begonja i drugi put Lovre Lončar stavljali su na muke domaću obranu, ali njihova mreža ostala je netaknuta. Najveću priliku Hajduk je propustio u 39. minuti. Zbog igranja rukom u domaćem šesnaestercu, sudac Ante Sočo pokazao je na bijelu točku, a udarac Lončara u donji lijevi kut lijepo je obranio Antonio Mihanović. Tri minute kasnije Hajduk je ipak došao do vodstva. Sve je sam napravio Noa Skoko, primio je loptu iz auta, oslobodio se dvojice protivnika, izbjegao start trećeg i s 12 metara lijepo pogodio donji desni kut.

Nakon pomalo uspavanog prvog poluvremena, domaćin je u drugom znatno podignuo ritam igre i bio mnogo opasniji. Nakon samo četiri minute Dugopolje je stiglo do izjednačenja. Mateo Smodlaka primio je loptu u šesnaestercu, namjestio se na desnu nogu i s 12 metara iskosa pogodio suprotni kut. U 57. minuti domaćin je bio vrlo blizu vodstva. Nakon prekida lopta je došla do Dominika Plazibata koji je pogodio vratnicu. 

Tri minute kasnije domaćina stiže kazna. Nakon uspješnog driblinga, Skoko je preciznom loptom pronašao Lončara koji pogađa mrežu. Potom Dugopolje u razmaku od dvije minute kreira dvije gotovo identične prilike za izjednačenje. Oba puta ubačena je lopta s lijeve strane, a na petercu se nisu snašli najprije Toni Blažević, a potom i Noa Polić. U 72. minuti slobodan udarac sa 17 metara izveo je Smodlaka, a David Fesyuk odličnom intervencijom izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta. Pet minuta kasnije s pet metara loptu je pored gola poslao Polić, a nešto kasnije na drugoj strani na sličan način propustio je zatresti domaću mrežu Mateo Bačić

U 90. minuti zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti kapetan Bijelih Begonja. S igračem manje momčad trenera Tonija Golema stvorila je još jednu lijepu priliku nakon akcije Bačića i Marina Žeravice, ali rezultat je ostao 1:2 i Bijelima su pripala tri vrijedna boda na startu prvenstva.

12/8/2023 - 10:56 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr