Mobile menu
Juniori pobjedom u Dugopolju osvojili Kup NS Središta Split

Juniori pobjedom u Dugopolju osvojili Kup NS Središta Split

 
15/12/2021 - 14:45 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Dugopolje - Hajduk  1:2 (0:0)
Kup Središta Split - finale
Igralište: Dugopolje
Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)
Strijelci: 0:1 Pukštas (52), 1:1 Zovkić (63), 1:2 Petrović (88)
Hajduk: Mišević, Đolonga, Vladušić, Prpić, Dominić (od 81. Letaj), Lazar (od 72. Jurić-Petrašilo), Pukštas, Krolo, Brkljača (od 90. Capan), Čuić (od 90. Antunović), Hrgović (od 70. Petrović).
Juniori Hajduka su osvajači Kupa NS Središta Split. Momčad trenera Marijana Budimira u gostima je pobijedila Dugopolje rezultatom 2:1 i osvojila pobjednički pokal.

Trenutak odluke dogodio se u 88. minuti, kada je Mateo Jurić-Petrašilo poslao preciznu dugu loptu sa svoje polovice u protivnički šesnaesterac. Lopta je došla do Rokasa Pukštasa koji je bio u duelu s protivničkim stoperom i nekako je produžio do Leonarda Petrovića. Mladi Hajdukov napadač vještim driblinzima u šesnaestercu uspio je stvoriti prostor za šut i onda lijevom nogom pogodio suprotnu malu mrežu.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova i velikih prilika, a u nastavku je Hajduk dominirao i poveo u 52. minuti iz druge povoljne prilike. Prošao je Ivan Dominić po lijevoj strani i lijepo ubacio, a Pukštas iz prve s desetak metara matirao domaćeg vratara Marka Grgura Pelivana. Dugopolje je došlo do izjednačenja 11 minuta kasnije nakon prekida. U skoku je najviši bio Dominik Zovkić i glavom pogodio mrežu za privremeno izjednačenje, a onda je nakon nekoliko prilika Hajduka koje nisu iskorištene, uslijedila već opisana završnica. 

15/12/2021 - 14:45 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr