Mobile menu
Juniori pobjedom protiv Rudeša došli na korak do obrane titule (VIDEO)

Juniori pobjedom protiv Rudeša došli na korak do obrane titule (VIDEO)

 
28/5/2022 - 20:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Rudeš  4:1  (3:1)
 
HNL – 29. kolo
Stadion: Poljud 
Sudac: Duje Strukan (Split) 
Strijelci: 0:1 Brajković (6), 1:1 Čuić (19-11 m), 2:1 Jurić-Petrašilo (29), 3:1 Domančić (48), 4:1 Vrcić (89-11 m) 

HajdukBuljan, Đolonga, Jurić-Petrašilo (od 75. Bradarić), Prpić, Hrgović, Lazar (od 46. Letaj), Vladušić, Krolo (od 80. Jakir), Pukštas, Domančić (od 80. Brajković), Čuić (od 69. Vrcić).

Juniori Hajduka pobjedom nad Rudešom došli su na korak od obrane titule prvaka Hrvatske. Bijeli su pobijedili s 4:1, ali početak je pripao gostima. U šestoj minuti Alessio Tonon je milimetarski precizno proigrao dubinskom loptom Roka Brajkovića, a on je spretno prebacio Bornu Buljana i doveo svoju momčad u vodstvo. Samo dvije minute kasnije gotovo identična situacija, ovog puta sam je pred Hajdukovog vratara izbio Marin Vučković, ali je šutirao tik uz lijevu vratnicu.

Bijeli su nakon nekoliko minuta uspostavili kontrolu i u 19. minuti došli do izjednačenja. U šesnaestercu je sapleten Niko Đolonga, sudac Duje Strukan pokazao je na bijelu točku, a Filip Čuić loptu je od desne vratnice poslao u merežu. Deset minuta kasnije Bijeli iz prekida dolaze do vodstva. Đolonga je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, na loptu su krenuli Stipe Vladušić i Mateo Jurić-Petrašilo, a ona je završila u mreži. Gol je pripisan Jurić-Petrašilu, koji ju je izgleda zadnji dotaknuo.

Hajduk je odlično ušao u drugo poluvrijeme u ponešto izmijenjenoj formaciji i nakon samo tri minute Elvis Letaj je prošao po lijevoj strani, odlično proigrao Marka Domančića, a njegov prizemni udarac završio je u lijevom kutu. U samoj završnici Hajdukov Roko Brajković lažnjakom u šesnaestercu se oslobodio gostujućeg kapetana Frana Matasa koji je u padu dodirnuo loptu rukom, a sudac Strukan je po drugi put pokazao na bijelu točku. Siguran je iz jedanaesterca za konačnih 4:1 bio Jere Vrcić.

Sažetak utakmice pogledajte na Hajduk Digital TV .

28/5/2022 - 20:25 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr