Mobile menu
Juniori pobjedom nad Šibenikom završili odličnu polusezonu bez poraza

Juniori pobjedom nad Šibenikom završili odličnu polusezonu bez poraza

 
18/12/2021 - 12:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0
Juniori: Hajduk - Šibenik 3:0

Juniori: Hajduk – Šibenik  3:0 (2:0)
1. HNL – 9. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelci: 1:0 Pukštas (6), 2:0 Čuić (10-11 m), 3:0 Đolonga (78)
Hajduk: Silić, Đolonga (od 81. Želalić), Prpić, Jurić-Petrašilo Letaj, (od 64. Dominić), Lazar (od 82. Vladušić), Capan (od 82. Jakir), Krolo, Pukštas, Čuić (od 71. Antunović), Petrović (od 64. Hrgović).

U zaostaloj utakmici 9. kola 1. HNL, juniori Hajduka na Poljudu su pobijedili Šibenik s 3:0. Utakmica je praktički odlučena u prvih 10 minuta. Elvis Letaj u šestoj minuti je odlično prošao kroz sredinu i dodao Filipu Čuiću na lijevoj strani, a njegov prizemni ubačaj Rokas Pukštas je s 10 metara poslao u mrežu. Četiri minute kasnije zbog igranja rukom dosuđena je najstroža kazna za Bijele, a Čuić je s 11 metara precizno pogodio donji lijevi kut.

Treba reći da su veliku priliku za vodstvo gosti imali u četvrtoj minuti. Duje Škugor ušuljao se između Hajdukove zadnje linije i vratara i došao do lopte koju je vjetar odnio suprotno željama domaćih, ali je Toni Silić odlično reagirao i obranio udarac iz blizine. Bila je to jedina prilika Šibenčana na utakmici, dok kod Hajduka možemo izdvojiti njih nekoliko.

Nakon prekida u 17. minuti Dominik Prpić bio je glavom za malo neprecizan, a dvije minute kasnije udarac Pukštasa iz izgledne pozicije završio je u bloku.

Velika gužva pred vratima Šibenika stvorena je u 31. minuti, mreži gostiju u istoj akciji zaprijetili su Leonardo Petrović, Ivan Krolo i Letaj, ali bez uspjeha. Dvije minute prije odmora Mateo Jurić-Petrašilo šutirao je s preko 30 metara, danas vrlo raspoloženi Marko Benat uspio je odbiti, a na loptu je naletio Petrović i pogodio vratnicu.

U drugom poluvremenu Hajduk je nastavio s pritiskom i nakon promašenih prilika Petrovića i Čuića, konačnih 3:0 postavio je Niko Đolonga u 78. minuti. Precizan ubačaj Krole s lijeve strane Đolonga je poslao prema golu, lopta je završila u bloku, ali je pomoćni sudac signalizirao da se to dogodilo unutar gola.

Momčad trenera Marijana Budimira završila je pobjedom odličnu polusezonu u kojoj je osvojen Kup NS Split, osiguran plasman među 24 najbolje juniorske momčadi Europe te ostvaren plasman u vrhu 1. HNL bez poraza.

18/12/2021 - 12:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr