Mobile menu
Juniori pobijedili Goricu u zaostaloj utakmici

Juniori pobijedili Goricu u zaostaloj utakmici

 
14/12/2022 - 14:57 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Gorica – Hajduk 1:2 (1:1)
HNL – 5. kolo
Igralište: Gradski stadion
Sutkinja: Sabina Bolić (Zagreb)
Strijelci: 0:1 Đolonga (7), 1:1 Brajković (45-ag), 1:2 Vrcić (89)
Hajduk: Buljan, Đolonga, Pavić (od 69. Klarić-Kukuz), Jurić-Petrašilo, Hrgović, Šemiga, Capan, Sigur, Kavelj (od 86. Duić), Antunović (od 59. Vrcić), Brajković.

Juniori Hajduka završili su polusezonu pobjedom u Velikoj Gorici, u zaostaloj utakmici 5. kola. Bijeli tako čekaju proljeće na diobi drugog mjesta s bodom manje od vodećeg.

Hajduk je do trijumfa i konačnih 1:2 došao u vrlo uzbudljivoj završnici i  nakon bolje igre, pogotovo u drugom poluvremenu. Momčad trenera Marijana Budimira rano je došla u vodstvo. Igrala se sedma minuta kada je Ante Kavelj probio lijevu stranu i ubacio pred gol, a s druge strane natrčao je Niko Đolonga i svladao Mateja Vidića. Bijeli su bez većih problema čuvali vodstvo, ali onda u samom finišu prvog dijela, domaćin je uz malo sreće izjednačio. Domaći su izborili slobodni udarac na nekih 17 metara od gola. Yevhen Leshchynskyi je uputio udarac, lopta je pogodila Roka Brajkovića i odbila se u mrežu.

U drugom poluvremenu Bijeli su pojačali pritisak i izborili nekoliko uzastopnih kornera iz kojih su opasno prijetili, ali mreža se nije tresla do završnih minuta. Treba istaknuti i dvije prilike Mate Antunovića u tom periodu, ali njegovi pokušaji glavom završili su bez rezultata. 

Tri boda Hajduku je u 89. minuti donio Jere Vrcić, koji je ušao s klupe pola sata ranije. On se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i pronašao lopti put do gola. Mogao je Vrcić u prvoj minuti nadoknade s bijele točke i udvostručiti svoj učinak. Nino Duić ukrao je loptu i sjurio se prema golu te je oboren. Sutkinja Sabina Bolić pokazala je na bijelu točku, a udarac Vrcića iz donjeg desnog kuta odlično je izvadio Vidić. 

14/12/2022 - 14:57 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr