Mobile menu
Juniori pobijedili Dugopolje s 3:0

Juniori pobijedili Dugopolje s 3:0

 
15/1/2022 - 18:39 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Na pomoćnom terenu stadiona Poljud odigrana je prijateljska utakmica juniora Hajduka i Dugopolja. Bio je to prvi test za momčad trenera Marijana Budimira, koja je ove zime ranije započela s pripremama zbog utakmice Lige prvaka mladih protiv madridskog Atletica na Poljudu 9. veljače.

Juniori Hajduka pobijedili su rezultatom 3:0, a u podosta izmijenjenom sastavu bez igrača priključenih prvoj momčadi, trener Budimir dao je priliku 21 igraču.

Prvih 15 minuta utakmice pripalo je Hajduku. Bijeli su poveli već u sedmoj minuti. Lijepo je po desnoj strani prošao Niko Đolonga, a nakon njegovog ubačaja i odličnog udarca Roka Brajkovića gostujući vratar odbija loptu, a u gužvi u šesnaestercu najspretniji je bio Antonio Jakir, koji je pogodio mrežu gostiju.

Nakon vodstva Hajduka, uzvraćaju gosti s nekoliko uzastopnih napada, ali osim dva kornera i jedne dobre intervencije Borne Buljana, većih uzbuđenja pred domaćim golom nije bilo. Korneri u režiji Marka Capana su se zato pokazali jakim oružjem Bijelih. U 25. minuti na njegov ubačaj iz lijevog kuta odlično je reagirao Mateo Jurić-Petrašilo i petom sa sedam metara pogodio za 2:0.

Dvije minute kasnije opet dobra prilika za Bijele. Krešimir Nazor oduzeo je loptu na protivničkoj polovici, a Brajković opasno šutirao, no gostujući vratar je na pravom mjestu. Nakon kornera Capana s lijeve strane dobar udarac uputio je Jakir, ali se opet istaknuo gostujući čuvar mreže.

U drugom poluvremeno dugo se igralo bez većih prigoda, a gosti su pokušavali smanjiti rezultatski zaostatak preko raspoloženog Nediljka Stjepanovića, ali je dobru formu iskazao i pričuvni vratar Bijelih David Fesyuk.

Završnica je u potpunosti pripala Hajduku. U 71. minuti Mislav Petrović prošao je po lijevoj strani i ubacio u šesnaesterac, a najbolje se snašao Nino Duić, prihvatio loptu, kratko je poveo i s 12 metara pogodio mrežu za konačnih 3:0. Pokušavali su Bijeli do kraja susreta postići i četvrti pogodak, a najopasniji su bili pokušaji Josipa Baturine, Petrovića i Stipe Zubanovića.

Hajduk je nastupio u sljedećem sastavu: Buljan, Đolonga, Prpić, Jurić-Petrašilo, Letaj, Capan, Vladušić, Jakir, Nazor, Kapulica, Brajković. Još su igrali: Fesyuk, Zubanović, Goreta, Čulina, Telebar, Baturina, Grgić, Klarić, M. Petrović i Duić.

15/1/2022 - 18:39 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr