Mobile menu
Juniori odigrali 3:3 na gostovanju u Osijeku

Juniori odigrali 3:3 na gostovanju u Osijeku

 
5/10/2019 - 13:18 sati
Akademija

JUNIORI: OSIJEK-HAJDUK 3:3 (1:0)
Igralište: Stadion u Retfali
Gledatelja: 50
Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 1:0 Vinogradac (18.), 2:0 Kuprešak (56.), 2:1 Čuić (62.), 2:2 Brnić(71.), 3:2 Kuprešak (75.-11m), 3:3 Čuić (83.-11m). 

Hajduk: Sentić, Iličić (od 83. Kušeta), Bekavac (od 45. Unušić), Vujčić, Brnić, Čuić, Jenjić (od 67. Domančić), Šarić, Mijatović (od 83. Jurica), Škaričić, Lauš (od 79. Topić). 

Hajdukovi juniori odigrali su 3:3 na gostovanju kod Osijeka u sklopu 6. kola Prve HNL. Momčad Marijana Budimira unatoč mnogo boljoj igri i konkretnijim prilikama morala se dva puta vraćati iz rezultatskog zaostatka te je na koncu uspjela doći do boda na igralištu u Retfali. 

Bijeli su od prve minute napravili veliki pritisak na obranu domaće momčadi, već na samom početku utakmice mogao je za vodstvo zabiti Ivan Šarić, ali obranio mu je vratar Filip Kovačević. Nakon toga u 11. minuti Mario Čuić je pucao glavom s 10 metara, ali netko od braniča Osijeka spasio je pogodak na samoj gol liniji. Treću veliku šansu u prvom dijelu utakmice imao je Ivan Brnić koji je u 15. minuti izašao sam pred vrata domaćih, ali čuvar mreže Osijeka opet se istaknuo sjajnom obranom. 

Osijek je do vodstva stigao u 18. minuti, bio je to njihov prvi organiziraniji prelazak na suparničku polovicu, a za pogodak se efektnim udarcem pobrinuo Toni Vinogradac. Do kraja poluvremena Bijeli su nastojali doći do poravnanja, međutim nisu uspjeli stvoriti izgledniju priliku, baš kao ni Osijek na suprotnoj strani. 

U drugoj minuti nastavka mogao je izjednačiti Blaž Tino Lauš koji je iz vrlo dobre pozicije prebacio vrata. S druge strane Osijek je u 56. minuti kaznio jednu pogrešku Hajdukove obrane, lopta je došla do usamljenog Mihaela Kuprešaka koji s pet metara glavom pogađa mrežu. 

Hajduk je smanjio na 2:1 u 62. minuti nakon sjajne akcije po desnoj strani u kojoj su sudjelovali Lauš i David Iličić, njih dvojica su praktički sve pripremili za Čuića koji je postigao pogodak na prazna vrata. Već u 71. minuti Brnić lijepo pogađa za 2:2, najprije se driblingom riješio svog čuvara, a zatim s 14 metara pogodio u bliži kut. 

U samoj završnici utakmice vidjeli smo dva kaznena udarca i jedno isključenje. Najprije je u 75. minuti Kuprešak realizirao jedanaesterac koji je suđen za Osijek nakon jednog prekršaja na samom rubu šesnaesterca, a zatim je u 83. minuti u suparničkom kaznenom prostoru srušen Čuić, koji je sam realizirao udarac s bijele točke za konačnih 3:3. Do kraja utakmice zabilježili smo još isključenje Ivana Šarića koji je dobio drugi žuti karton zbog jednog oštrijeg starta. 

5/10/2019 - 13:18 sati
Akademija