Mobile menu
Juniori nanijeli prvi poraz Lokomotivi

Juniori nanijeli prvi poraz Lokomotivi

 
23/9/2023 - 09:06 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Lokomotiva 2:0 (0:0)
1. HNL – 7. kolo 
Stadion: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 1:0 Reić (59), 2:0 Ćalušić (90+2)
Hajduk: Fesyuk, Hodak, Pavić, Skelin, Begonja, Kavelj, Reić (od 82. Ćalušić), Bobanović (od 86. Šemiga), Antunović (od 65. Krstanović), Duić (od 86. Žeravica), Lončar (od 65. Carev).

Juniori Hajduka pobijedili su Lokomotivu s 2:0 u kvalitetnoj utakmici s dosta prigoda na obje strane. Susret je počeo po jakoj kiši koja je u kratkom roku sasvim natopila teren, pa je sudac Renato Lacić u 13. minuti donio odluku o polusatnom prekidu. Ona se pokazala opravdanom jer se nevrijeme smirilo i nakon 30 minuta nastavilo se igrati u sasvim regularnim uvjetima. 

Do prekida su gosti ozbiljno zaprijetili pokušajem loba s gotovo 40 metara, ali se Davyd Fesyuk na vrijeme vratio u peterac i odličnom intervencijom izvadio loptu iz desnih rašlji. Povratkom igrača na teren započeo je period dominacije Bijelih koji su stvorili tri lijepe prilike. Jednom je Duje Reić šutirao preko gola, drugi put je njegov precizan udarac nakon efektnog lažnjaka jedva obranio Ivan Josip Pavela, a u 21. minuti je Lovre Lončar odlično izveo slobodni udarac s 25 metara i pogodio prečku. Tri minute prije odlaska na odmor lijepo su kombinirali Leon Ivančić i Bartol Kardum, čiji je udarac iz izgledne pozicije odlično zaustavio vratar Hajduka.

Hajduk je u vodstvo došao u 59. minuti, lijepa dubinska lopta došla je do Reića koji je pobjegao svojim čuvarima i smireno pogodio bliži kut. Minutu kasnije veliku priliku za goste imao je Borna Pernar, ali je s pet metara promašio loptu koja mu je ubačena s lijeve strane. Od 72. do 80. minute igralo se obostrano napadački i vidjeli smo dosta prigoda. Kod Bijelih najbliže pogotku bio je Ante Kavelj koji je u 74. minuti došaao iz drugog plana, ali je njegov udarac obranio Pavela. Tri minute kasnije u istoj akciji gostima su zaprijetili Nino Duić i Ivan Krstanović, ali nije bilo promjene rezultata. Do kraja smo vidjeli još jedan opasan ubačaj igrača Lokomotive koji nitko nije dirao i završio je tik uz vratnicu. 

Konačnih 2:0 postavio je Marin Ćalušić u drugoj minuti sudačke nadoknade. on je lijepo izbacio Kavelja na lijevu stranu i potom pratio akciju. Precizan ubačaj Ćalušić je ubacio u mrežu za 2:0 i pobjedničko slavlje Hajdukovih juniora.

23/9/2023 - 09:06 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr