Mobile menu
Juniori na gostovanju pobijedili Hrvatski dragovoljac s 3:1

Juniori na gostovanju pobijedili Hrvatski dragovoljac s 3:1

 
14/3/2019 - 18:04 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

Juniori: Hrvatski dragovoljac – Hajduk 1:3 (1:1)
1. HNL – 18. kolo
Igralište: ŠNC Stjepan Spajić
Gledatelja: 300
Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 

Strijelci: 0:1 Šarić (37), 1:1 Radoš (45+2-11 m), 1:2 Giljanović (54), 1:3 Lauš (56)

Hajduk: Runje, Iličić, Radić, Ševelj, Kćira, Giljanović, Martinović, Čuić (od 35. Lauš),  Jenjić (od 65. Tolaj), Šarić, Brnić (od 78. Buble).

Hajdukovi juniori pobijedili su na gostovanju Hrvatski dragovoljac s 3:1 i zadržali vrh ljesvice u 1. HNL. Iako su u potpunosti dominirali, Bijeli su se dobro namučili i upisali nova tri boda u utakmici u kojoj su 34 minute imali igrača manje. Domaćin unatoč toj činjenici u 90 minuta nije uputio niti jedan udarac prema vratima Roka Runje. Pogodak su postigli iz jedanaesterca za koji mnogima na stadionu nije bilo jasno zašto je dosuđen. Domaći su izveli slobodan udarac s 25 metara, lopta je snažno upućena prema vratima, ali je prošla sedam – osam metara od Hajdukove mreže. Dok je lopta letjela prema službenom semaforu, jedan igrač domaćih pao je u šesnaestercu Hajduka, a energični sudac Ivan Vučković pokazao je na bijelu točku i dodijelio žuti karton Antoniju Kćiri. Petar Radoš sigurno je izveo kazneni udarac i prevario Hajdukovog vratara te anulirao vodstvo Bijelih stečeno 10 minuta ranije nakon lijepe akcije Bruna Jenjića i ubačaja Ivana Brnića koji je Ivan Šarić smjestio u mrežu.

U prvoj fazi utakmice Hajduk je dominirao i prijetio preko Brnića, najveću priliku Bijeli su stvorili u 18. minuti kada je Brnić u šesnaestercu bio jedan na jedan sa svojim čuvarom, ali je pomoćni sudac Krunoslav Ambrinac označio zaleđe, ponovljena snimka akcije Bijelih pokazala je da je ono bilo vrlo upitno.

U drugom dijelu Hajduk je ipak  konkretizirao svoju bolju igru i u tri minute riješio utakmicu. Nakon kratkog dodavanja iz kornera s desne strane u 54. minuti, Tino Blaž Lauš ubacio je prizemnu loptu, a Ivan Giljanović je s pet metara ugurao u mrežu.

Samo dvije minute kasnije eto i trećeg pogotka Bijelih, strijelac je Lauš, nakon lijepe asistencije Šarića s lijeve strane. Prema ocjeni suca Vučkovića slavlje ovog pogotka bilo je neprimjereno i Laušu je dodijeljen izravan crveni karton. I s igračem manje Hajduk je dominirao u preostalih 30-ak minuta te kreirao nekoliko opasnih akcija. U 61. minuti u domaćem šesnaestercu oboren je Brnić, ali je sudac procijenio da se radi o ispravnom startu, a sedam minuta kasnije Kćira je za malo neprecizan s vrha šesnaesterca.

Najbliže četvrtom pogotku igrači trenera Igora Tolića bili su minutu prije kraja susreta kada je Marko Martinović s loptom ušao u šesnaesterac i prizemno šutirao, ali je vratar Mihael Zrinščak taj njegov pokušaj obranio.  

14/3/2019 - 18:04 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr