Mobile menu
Juniori na gostovanju kod Orijenta 1919 ostvarili 17. prvenstvenu pobjedu

Juniori na gostovanju kod Orijenta 1919 ostvarili 17. prvenstvenu pobjedu

 
14/3/2021 - 13:54 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Juniori: Orijent 1919 - Hajduk  0:2 (0:1)
Igralište: Krimeja
Bez gledatelja
Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)
Strijelci: 0:1 Domančić (18), 0:2 Brkljača (88)

Hajduk: Silić, Posinković (od 87. Želalić), Buljan, Bradarić, Letaj,  Krolo, Lazar (od 46. Brkljača), Mamić (od 70. Pukstas), Domančić, Ljubičić (od 62. Botica), Biuk. 

Juniori Hajduka u 18. kolu 1. HNL pobijedili su u gostima Orijent 1919 rezultatom 2:0.

Prvi pokušaj domaćih na utakmici zabilježili smo u 12. minuti. Nakon prodora po desnoj strani pokušao je iskosa s 14 metara Din Pozderac, ali je bio neprecizan. Šest minuta kasnije Hajduk stiže do vodstva. Prošao je Stipe Biuk nekoliko igrača po lijevoj strani i iskosa uputio oštru loptu u peterac, vratar Romano Benulić kratko je odbio, a spretni Marko Domančić bio je na pravom mjestu i ubacio je u mrežu.

U 21. minuti opet je Biuk driblao i s vrha šesnaesterca poslužio Elvisa Letaja na lijevom boku. Uslijedio je centaršut prema usamljenom Marinu Ljubičiću na drugoj vratnici, ali je Benulić izašao s gola i u visokom skoku odnio loptu. Nešto kasnije u obećavajućoj poziciji našao se Domančić, ali je s 14 metara iskosa šutirao visoko preko gola.

Drugi dio u potpunosti je pripao Bijelima. Prije nego što je zamijenjen Tonijem Boticom, u tri odlične prilike našao se prvi topnik lige Ljubičić. Najljepši potez utakmice bilježimo u 52. minuti. Biuk je ubacio s lijeve strane,  a Ljubičić iz prve sa sedam metara šutirao petom, no Benulić je odlično reagirao i odbio loptu u korner. U 56. minuti Domančić pronalazi Ljubičića u dobroj poziciji , ali njegov udarac domaći vratar opet odbija u korner. U sljedećoj minuti Letaj je uputio još jedan dobar centaršut s lijeve strane, a Ljubičić iz dobre pozicije šutirao glavom pored gola. Veliku priliku imao je u 66. minuti Botica nakon ubačaja Marka Brkljače s lijeve strane, ali je njegov udarac sa sedam metara od bloka otišao u korner.

Konačnih 2:0 postavio je u 88. minuti Brkljača. On je pobjegao u jednoj kontri, ali po teškom, blatnjavom terenu sustigla su ga dva protivnička igrača. Brkljača ih se oslobodio vještim driblinzima i s 11 metara pogodio donji lijevi kut te potvrdio 17. pobjedu momčadi trenera Marijana Budimira.

14/3/2021 - 13:54 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr