Mobile menu
Juniori minimalno poraženi od Rijeke

Juniori minimalno poraženi od Rijeke

 
24/5/2024 - 13:31 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Rijeka  0:1 (0:1)
1. HNL – 29. kolo 
Igralište: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 0:1 Butić (32)
Hajduk: Pavela, Hodak (od 4. Fridl), Shahini (od 36. Perajica), Pavić, Begonja, Lončar, Bobanović, Skoko (od 59. Žeravica), Bačić, Durdov, Carev (od 69. Zudin).
Juniori Hajduka u 29. kolu su na Poljudu poraženi od Rijeke. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 32. minuti Šimun Butić. On je šutirao iskosa s 15 metara, lopta je pogodila nekoga u bloku i u visokom luku iznad vratara Bijelih završila u desnom kutu. Dosta prilika vidjeli smo u prvom dijelu, najbolju za goste imao je Roko Valinčić, koji je nakon prekida glavom s pet metara šutirao pored gola. Hajduk je također imao dvije velike šanse. Marin Ćalušić je u 31. minuti šutirao iskosa s 23 metra, lopta je prošla tik pored vratnice, a nešto kasnije Marin Carev je nakon centaršuta s lijeve strane glavom s pet metara šutirao pored lijeve vratnice.
Prvih 15 minuta drugog dijela igralo se između dva šesnaesterca, a onda se u 61. minuti opet zatresla mreža Bijelih. Nakon slobodnog udarca s desne strane, netko je u gužvi glavom poslao loptu u mrežu, ali na intervenciju pomoćnog suca dosuđeno je zaleđe. U 86. minuti veliku priliku imao je Butić, snažno je šutirao s 16 metara, a vratar Bijelih je uz pomoć prečke zaustavio taj udarac. Pokušavao je u finišu i Hajduk, Bijeli su imali inicijativu i mnogo opasnih ubačaja koje je sigurno neutralizirao vratar Niko Vučetić. Posljednju priliku imao je u 88. minuti Dmytro Zudin, šutirao iskosa s 18 metara, a lopta je završila pored lijeve vratnice.
Završilo je rezultatom 0:1, Rijeka je osvojila tri boda, a Hajduk doživio prvi prvenstveni poraz nakon 10 kola.

24/5/2024 - 13:31 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr