Mobile menu
Juniori Hajduka pobijedili Rudeš s 2:1

Juniori Hajduka pobijedili Rudeš s 2:1

 
19/8/2023 - 09:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1
Juniori: Hajduk - Rudeš 2:1

JUNIORI: Hajduk - Rudeš 2:1 (1:0)
1. HNL – 3. kolo
Stadion Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 1:0 Ćalušić (29), 1:1 Bačić (61-ag), 2:1 Skoko (66-11 m)
Hajduk: Fesyuk, Hodak, Pavić, Prpić, Begonja, Skelin (od 55. Fridl), Ćalušić (od 59. Reić), Bobanović (od 59. Jurak), Žeravica (od 55. Bačić), Skoko (od 88. Carev), Lončar (od 46. Duić). 
Hajduk je odlično ušao u utakmicu i u prve dvije minute opasno zaprijetio gostima. Najprije je Marino Žeravica odlično prošao po lijevoj strani i ubacio prema svojim suigračima na drugoj strani, ali je Eugen Ciban dobrom intervencijom presjekao njegov pokušaj. Malo kasnije Noa Skoko dobio je loptu u šesnaestercu, izbio sam pred vratara gostiju koji mu je zatvorio put prema golu. Skoko je odigrao na drugu stranu, gdje je Domagoj Begonja iskosa s pet metara pogodio vanjski dio mreže.

Bijeli su poveli u 29. minuti. Žeravica je prošao po desnoj strani i lijepo ubacio, Marin Ćalušić je šutirao s 14 metara, lopta je otišla na drugu stranu, od Begonje se odbila pred natrčalog Ćalušića koji je iz blizine pospremio u mrežu. Jedinu priliku u prvom dijelu Rudeš je stvorio u 43. minuti. Josip Perković prošao je sam po lijevoj strani i iskosa s pet metara pogodio vanjski dio mreže.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Dominik Prpić pronašao je loptom Nina Duića koji šutira preko gola. U 55. minuti prilika za Rudeš. Nezgodno je šutirao Duje Budiša, Davyd Fesyuk loptu kratko odbio, a obrana Bijelih ispred Patrika Turkovića očistila i izbila loptu u korner. U 61. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Iz prekida s desne strane lopta je nabačena pred gol Bijelih, u skoku su bili Turković i Mateo Bačić. Lopta je završila u lijevom kutu, a (auto)gol je pripisan Bačiću.

Samo pet minuta kasnije, momčad trenera Tonija Golema opet stiže do vodstva. Nakon ubačaja s lijeve strane rukom u šesnaestercu igrao je Rino Grubišić, a sudac Renato Lacić pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Skoko, pogodio je precizno i snažno donji lijevi kut. Najljepšu akciju utakmice vidjeli smo u 75. minuti. Prpić je dugom loptom milimetarski pronašao Duića u protivničkom šesnaestercu. On glavom iz prve vraća za Bačića koji sa sedam metara šutira preko gola. 

Do kraja utakmice zabilježili smo još dvije lijepe asistencije Bačića. Nakon prve Skoko je sa sedam metara pogodio vratara gostiju, a potom je Duić sa 10 metara promašio vrata. Ostalo je na kraju 2:1, za nastavak uspješne serije Hajdukovih juniora.

19/8/2023 - 09:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr