Mobile menu
Juniori Hajduka pobijedili na gostovanju u Varaždinu (VIDEO)

Juniori Hajduka pobijedili na gostovanju u Varaždinu (VIDEO)

 
21/5/2022 - 12:27 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Varaždin - Hajduk 1:3  (0:2) 
HNL – 28. kolo
Stadion: Varteks
 Sudac: Martin Turčin (Tuhelj) 
Strijelac: 0:1 Čuić (26), 0:2 Hrgović (39), 1:2 Havoić (55-11 m), 1:3 Krolo (57) 
HajdukBuljan, Đolonga, Letaj (od 86. Goreta), Prpić, Jurić-Petrašilo, Vladušić, Pukštas, Krolo (od 71. Lazar), Domančić (od 86. Jurak), Čuić (od 62. Brajković), Hrgović (od 71. Jakir).

Juniori Hajduka u Varaždinu su uradili veliki korak prema obrani titule prvaka. Pobijedili su svog domaćina s 3:1 i primakli se osvajanju još jednog naslova.

Od samog početka, sastav trenera Marijana Budimira nametnuo je svoj način igre i u prvih 20 minuta čak četiri puta zaprijetio domaćem vrataru Luki Šteki. Posebno su opasni bili pokušaji glavom Filipa Čuića i kapetana Ivana Krole.

U 26. minuti Šimun Hrgović odličnim driblingom probija lijevu stranu, a Čuić u maniru pravog golgetera loptu na prvoj vratnici skreće u mrežu. Trinaest minuta kasnije vrlo lijepa akcija ove dvojice igrača rezultira povećanjem vodstva. Hrgović iz prve gura Čuića u izglednu poziciju, a on lažnjakom vara svog čuvara i uzvraća asistencijom za mladog Vinkovčanina, koji lagano ubacuje loptu u mrežu. Između ova dva pogotka vidjeli smo dobar pokušaj domaćeg kapetana Bruna Bujana, koji je završio na vratnici.

Varaždin je dobro ušao u drugo poluvrijeme i u 47. minuti je Adriano Bloudek sam izbio pred vratara Hajduka Bornu Buljana, koji odlično brani njegov pokušaj. U 55. minuti domaći ipak stižu do pogotka. Elvis Letaj je u svom šesnaestercu oborio Petra Havojića i sudac Martin Turčin pokazao je na bijelu točku. Havoić je sigurno izveo najstrožu kaznu.

Samo dvije minute kasnije otklonjene su sve dvojbe o pobjedniku. Nakon kornera s lijeve strane, lopta je prebačena na drugu vratnicu, gdje je dočekao Krolo i glavom sproveo u mrežu za konačnih 1:3.  

Domaći su potom pokušavali vratiti utakmicu u neizvjesnost, ali nisu stvorili više niti jednu pravu priliku.

Dva su kola ostala do završetka prvenstva, Hajduk dočekuje Rudeš i gostuje u Dugopolju, a za obranu titule, uz Dinamov stopostotni učinak, potrebna su mu četiri boda.

Sažetak pobjede u Varaždinu pogledajte na Hajduk Digital TV. 

21/5/2022 - 12:27 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr