Mobile menu
Juniori: Hajduk - Varaždin 3:0

Juniori: Hajduk - Varaždin 3:0

 
20/11/2021 - 17:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Varaždin 3:0 (1:0)
HNL – 13. kolo
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 1:0 Prpić (20), 2:0 Škaričić (55), 3:0 Dominić (67)

Hajduk: Silić, Škaričić (od 69. Posinković), Bradarić (od 69. Jurić-Petrašilo), Prpić, Dominić, Capan, Lazar (od 46. Pukštas), Krolo, Vrcić (od 69. Petrović), Antunović (od 46. Čuić), Hrgović (od 66. Letaj).

Juniori Hajduka na Poljudu su pobijedili Varaždin s 3:0 u utakmici 13. kola 1. HNL. Trener Bijelih Marijan Budimir odlučio je iz početnog sastava izostaviti Filipa Čuića i Rokasa Pukstasa koji su se tek vratili s reprezentativnih obveza, a Marko Brkljača otputovao je s prvom momčadi u Rijeku.  

Priliku su tako u napadačkom segmentu dobili Mate Antunović i Jere Vrcić, koji je u posljednjoj domaćoj utakmici protiv Gorice bio dvostruki strijelac, a danas se istaknuo asistencijama.

U početnoj fazi utakmice Hajduk je najopasniji bio nakon nekoliko kornera, koje je odlično izvodio Marko Capan. U skokovima su dominantni bili najprije Luka Bradarić, a potom Vrcić, ali su bili za malo neprecizni. Nakon četvrtog udarca iz kuta s lijeve strane, Capanova lopta došla je do Luke Škaričića koji šutira glavom sa sedam metara, a Dominik Prpić iz neposredne blizine glavom spušta loptu u mrežu.

Hajdukov presing na zadnju liniju gostiju pokazao se uspješnim, brzo oduzimanje lopte u 32. minuti završilo je udarcem Vrcića s ruba šesnaesterca koji nije završio u mreži.

U drugom poluvremenu na teren su istrčali Pukštas i Čuić, koji je propustio veliku priliku u 51. minuti. Vrcić je prošao prošao lijevoj strani i prizemnom loptom pronašao samog Čuića na drugoj stativi, ali njegov udarac s pet metara završio je u bloku. No sljedeća dva Vrcićeva ubačaja završila su pogocima. U 55. minuti Hajdukov napadač prošao je po desnoj strani, ušao duboko u šesnaesterac i pronašao slobodnog Škaričića kojem nije bilo teško s pet metara ubaciti loptu u mrežu. S iste strane, 12 minuta kasnije Vrcić je ubacio precizan centaršut na glavu Ivana Dominića, koji s osam metara precizno pogađa lijevi kut vratara Luke Šteke.

Do kraja utakmice mreže se nisu tresle, Bijeli su sigurno i bez stresa osvojili tri nova boda te zadovoljno putuju u Minsk na uzvrat drugog kola Lige prvaka mladih. 

20/11/2021 - 17:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr