Mobile menu
Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!

Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!

 
1/7/2021 - 11:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!
Jan Mlakar novi je napadač Hajduka!

HNK Hajduk i engleski premierligaš Brighton & Hove Albion dogovorili su transfer 22-godišnjeg Jana Mlakara. Novi napadač danas se priključio pripremama Bijelih u slovenskom Zreču nakon što je prethodno s Hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Mlakar je rođen 23. listopada 1998. godine u Ljubljani, a nogometnu karijeru započeo je u omladinskom pogonu Domžala odakle je 2015. godine preselio u redove ACF Fiorentina. Neko vrijeme proveo je na posudbi u FC Venezia, a zatim je 2018. prešao u Maribor gdje je postigao 12 pogodaka u 28 nastupa. 

Ostvario je potom 2019. godine transfer u Brighton & Hove Albion te je igrao na posudbama u Mariboru, Queens Park Rangersima i Wigan Athleticu. U posljednjoj sezoni za Maribor je odigrao ukupno 32 službene utakmice u kojima je postigao 14 golova i tako postao najbolji strijelac slovenske Prve lige. 

Bio je redoviti član svih mlađih uzrasta reprezentacije Slovenije, a trenutno je A reprezentativac. U Hajduku će nositi dres s brojem 29.

- Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača. Jako dobro se kreće po dubini i centralnoj zoni u prostoru, između i iza protivničkih stopera te se pravovremeno otvara u međulinijskom protivničkom prostoru. Izuzetno je pokretljiv te može kontinuirano igrati u visokom intenzitetu, pokazuje sklonost visokom presingu kao i povratnoj trci u fazi obrane. Profil je igrača koji je većinom svojih karakteristika kompatibilan našem stilu i modelu igre. Posebna vrijednost je što je Jan 1. lipnja ove godine debitirao za A reprezentaciju Slovenije - analizirao nam je novog napadača Bijelih sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Prvi dojmovi su super, jedva čekam početi trenirati i raditi s ekipom. Pratio sam u zadnje vrijeme moje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču. Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično u Hajduku. Mogu samo obećati da ću uvijek dati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres - istaknuo je Jan u svojoj prvoj izjavi nakon potpisa za Bijele. 

Čestitamo Janu i želimo mu puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

Cijelu izjavu Jana Mlakara možete pogledati na aplikaciji Hajduk Digital TV . 

1/7/2021 - 11:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr