Mobile menu
Jairo: Svi radimo za isti cilj, svjesni smo što se od nas očekuje u nastavku sezone

Jairo: Svi radimo za isti cilj, svjesni smo što se od nas očekuje u nastavku sezone

 
16/1/2019 - 09:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2019."

Jairo de Macedo bio je ponajbolji igrač Bijelih u jesenskom dijelu sezone sa šest postignutih golova i pet asistencija. Brazilski napadač jedan je od najiskusnijih igrača u mladoj Hajdukovoj ekspediciji koja se nalazi na šesnaestodnevnim pripremama u turskom Belekom. Jairo je karijeru započeo u Brazilu, a nakon toga prošao je nekoliko europskih klubova te svojim savjetima uvelike pomaže mladim igračima Bijelih od kojih su mnogi prvi put na seniorskim pripremama. 

- Svi mi iskusniji igrači smo tu na raspolaganju mladima, pomažemo im savjetima na treninzima i utakmicama te razgovorom izvan uobičajenih nogometnih aktivnosti. Ja sam u brazilskoj Madureiri također započeo prve pripreme sa 17 godina, bio sam jako nervozan, ali trener i suigrači su mi pomogli da se opustim i sve je išlo svojim prirodnim tijekom. Vidim da se tako radi i ovdje, moj savjet im je da budu svoji, s razlogom su svi na ovim pripremama i samo moraju pokazati ono što mogu i znaju - istaknuo je Jairo.

Veliki dio vremena na treninzima posvećen je usavršavanju taktike što su Bijeli pokazali i u prvoj utakmici u kojoj su svladali Dinamo Bukurešt rezultatom 2:0. 

- Trener ima svoje zahtjeve i zamisli, svi skupa se trudimo što bolje ih usvojiti i adaptirati se na njih, a on će najbolje ocijeniti koliko smo u tome uspjeli. Moje osobno mišljenje je da  to ide u dobrom smjeru i da možemo izgledati mnogo bolje u nastavku sezone. U prvoj utakmici pokazali smo solidnu igru, nije bilo sve onako kako smo željeli, ali tek je početak i ima dosta prostora za napredak. 

U prvom dijelu sezone imao je odličan rezultatski učinak te je uvjeren kako može još više dati Hajduku na proljeće. 

- Statističkim učinkom mogu biti zadovoljan iako uvijek pokušavam biti bolji i efikasniji. U nastavku sezone želim podići svoju igru na još veći nivo i tako pridonijeti cijeloj momčadi da ostvarimo bolje rezultate. Smatram da moramo bolje, jače i više jer ovo u prvom dijelu rezultatski nije bilo na razini Hajdukovog renomea. Ovdje na pripremama smo svi svjesni onoga što se od nas očekuje, u momčadi vlada zajedništvo i velika želja da popravimo rezultat i dojam iz prvog dijela sezone - zaključio je Brazilac. 

16/1/2019 - 09:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr