Mobile menu
Jadranski derbi: Hajduk danas od 17.30 sati protiv Rijeke na Poljudu!

Jadranski derbi: Hajduk danas od 17.30 sati protiv Rijeke na Poljudu!

 
1/12/2019 - 07:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Rijeka (Split, 1/12/2019)"

Nogometaši Hajduka danas od 17.30 sati u sklopu 17. kola HT Prve lige igraju protiv Rijeke na Poljudu. Bijeli se uoči Jadranskog derbija nalaze na drugom mjestu prvenstvene tablice s osvojenim 31 bodom u proteklih 16 kola dok Rijeka trenutno zauzima petu poziciju s osvojenih 25 bodova i utakmicom manje. 

- Rijeka ima jako dobru i kvalitetnu momčad, možda su ih prije početka prvenstva svi vidjeli kao jednu od dvije vodeće momčadi, ali mi smo ispred njih i želimo da razlika bude još veća. U ovoj utakmici nedostaje nam dosta važnih igrača, ali moramo napraviti dobar balans između obrane i napada, biti organizirani i koncentrirani. Bit će ovo zanimljiv dvoboj, važna je utakmica, ali nama su sve takve - kazao je trener Bijelih Damir Burić na konferenciji za medije uoči današnjeg susreta. 

Hajdukov strateg u Jadranskom derbiju ne može računati na stoperski dvojac Ardian Ismajli i Stefan Simić, koji baš kao i Anthony Kalik, imaju tri žuta kartona. Zbog ozljeda neće biti kapetana Josipa Juranovića, Filipa Bradarića, Josipa Posavca te Marija Vuškovića.

Prvi međusobni susret Hajduka i Rijeke u ovoj sezoni odigran je 15. rujna na Rujevici, a završio je rezultatom 1:1. Strijelac za Hajduk bio je Tonio Teklić, dok je za Rijeku pogodak postigao Franko Andrijašević

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomoćnici su mu Goran Pataki iz Đakova i Vedran Đurak iz Stupnog, prvi i drugi dopunski suci su Mario Zebec iz Cestice i Ivan Vučković iz Zagreba, a četvrti sudac je Goran Loparac iz Sladojevaca. 

1/12/2019 - 07:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr