Mobile menu
Izvanredna konferencija za medije predsjednika Uprave Ivana Bilića

Izvanredna konferencija za medije predsjednika Uprave Ivana Bilića

 
11/9/2024 - 22:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Predsjednik Ivan Bilić održao je u srijedu popodne u Novinarskom salonu na Poljudu izvanrednu konferenciju za medije. Povod je bio obraćanje javnosti bivšeg sportskog direktora Nikole Kalinića

- Prije svega nisu mi dragi uvjeti u kojima se srećemo, odnosno razlog zbog imamo ovakvu konferenciju, ali želim reći nekoliko stvari koje su meni bitne. Nije mi drago jer imam osjećaj da je današnja konferencija bivšeg sportskog direktora Kalinića iskorištena za niske razloge. Neću se spuštati na taj nivo i imam osjećaj da je izmanipuliran te da se dogodio napad na model kluba. Neću ulaziti u puno detalja koji nisu potrebni - kazao je predsjednik Bilić pa nastavio: 

- U niz situacija je Nikola prešao granice i ljudske i profesionalne razine komuniciranja i nije ispunio ciljeve. Tajming smjene nikad nije dobar. Sad su se ostvarili uvjeti da smo osigurali zamjenu za Nikolu. Druga stvar koju bih naglasio, žao mi je što je Nikola koristio neka imena svojih bivših suigrača. Bilo kakvo remećenje mira te korištenje njihovih imena u te svrhe nije potrebno. Nije istina da sam sastavljao bilo kakve liste, transfer liste. To je u ingerenciji sportske direkcije. Sportski direktor i ljudi u skautingu ciljaju koga dovesti i tko je za odlazak. Mi sagledavamo financijske aspekte toga i potom tražimo suglasnost od NO. Nije mi drago da je iznosio imena naših kapetana, posebno što je jedan od njih naš uvjerljivo najbolji igrač. Momčad i trener u ovom trenutku imaju apsolutnu podršku kluba. Treća i konačna stvar je tema modela. Model je jako jednostavan. Postoje razine u klubu tko odlučuje u čemu. Nitko nema apsolutnu odluku ni u čemu. Sportska direkcija skautira igrače, konzultira se s trenerom, a na kraju se mora dobiti suglasnost Nadzornog odbora u slučaju da je ugovor duži od tri godine ili je veći od 200.000 eura. Što se tiče statistike, preda mnom su došla samo dvojica igrača koja su prošla, ali pregovori s klubovima nisu doveli do njihovog dovođenja. Mi smo kao Uprava imali namjeru u sljedećih tjedan-dva prezentirati medijima novog sportskog direktora. Neko vrijeme se radi na izgradnji kvalitetnijih ciljeva vlasnicima, medijima, NO-u, našim članovima. U pripremi je datum za ćakule koje će se organizirati da se vidi što je klub u ovih zadnjih nekoliko mjeseci radio. Tako su i u pripremi datumi za "Ćakule" gdje će sve biti prezentirano našim članovima. 

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati na Hajduk Digital TV. 

11/9/2024 - 22:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr