Mobile menu
Izbori za Nadzorni odbor 2018.: Željko Kovačević

Izbori za Nadzorni odbor 2018.: Željko Kovačević

 
15/11/2018 - 13:02 sati
Klub
Foto: Naš Hajduk
Sve vijesti vezane za temu "Izbori za Nadzorni odbor 2018. (HNK Hajduk Split)"

1. Jeste li član političke stranke i kako gledate na mogući upliv politike u sam rad Kluba, s obzirom na to da je Grad ipak još uvijek većinski vlasnik Hajduka?
- Ja sam član Hrvatske demokratske zajednice od 1990., od vremena Domovinskog rata do dan danas. Nisam aktivan u politici, jednostavno sam član. Što se tiče politike, mislim da politika treba raditi svoje, a da u sportskom dijelu, odnosno politika i sport u nekakvim okvirima nemaju mjesta jedno s drugim. 

2. Koji su parametri kojima biste na kraju mandata ocjenjivali svoj rad u NO?
- Parametri ili kriteriji su svakako početak kojeg analiziramo i kraj kojega vidimo. Hvala Bogu da je uspjeh našeg rada ako je uspjeh Kluba, i svih nas unutar Kluba podignuti na jednu veću razinu, pogotovo sportskog dijela, da je to i naš, da je to jedan od vodećih kriterija.

3. Zašto mislite da ste dobar kandidat za NO? Koje vještine mislite da su vam prednost za tu ulogu, a gdje mislite da biste se još trebali educirati?
- Mislim da sam dobar kandidat za Nadzorni odbor s obzirom da iza sebe imam dugi niz godina u različitim okvirima djelovanja unutar sporta, sportskih klubova i organizacija te s obzirom da sam već skoro 30 godina u sportu, a od toga sam jedan dio mladosti, 10 godina, proveo u Hajduku. Radio sam na raznim mjestima, počevši od trenera gdje sam napravio odlične rezultate - jedan sam od najtrofejnijih trenera u povijesti Hajduka po statistici. Druga stvar kao voditelj škole, sportski direktor sportsko-rekreacijskog centra, trener u reprezentaciji, predavač na nogometnoj akademiji u Sarajevu te na raznim simpozijima u zemlji i van zemlje. Smatram da imam jedno veliko iskustvo i da bih mogao pridonijeti uspješnom radu Kluba.

4. Kako ocjenjujete trenutačno stanje u Hajduku i što biste vi drukčije napravili na mjestu aktualnog NO?
- Trenutno stanje u Hajduku je zadovoljavajuće možda u nekim sferama, a što se tiče sportskog dijela, mislim da svi znamo da ono nije onakvo kakvo bi trebalo biti, da bi Hajduk u tom dijelu trebao biti na jednom većem nivou. Nekakve stvari unutar Hajduka trebale bi se stabilizirati, reorganizirati kako bi Klub bio uspješniji u sportskom dijelu. Znamo da zadnjih godina Hajduk ima vrlo loše rezultate; da Hajduk, ne samo doma, nego i u Europi nije na onom nivou na kojem bi trebao biti.

5. Koji bi prioritet NO trebao biti u prvoj godini mandata, a što bi se sve trebalo napraviti kroz četiri godine?
- U prvom dijelu, odnosno u prvoj godini mandata trebalo bi se vidjeti, odnosno ljudi koji dođu da vide gdje se Hajduk nalazi u svim segmentima, da naprave jednu stručnu financijsku analizu i da na osnovu toga kroz godinu pokušaju stabilizirati Klub, to jest nastojati da se neke stvari poprave. To je u biti kratkoročno. Dugoročno gledajući, prioritet bi bio, putem novih ideja, planova i programa, dati određene smjernice na jedan duži period. 

6. Koliko ste upoznati sa strateškim okvirom Hajduka i kako mislite da bi se trebao implementirati?
- Po meni, strategija je razvoj. Sad, u tom razvoju, hvala Bogu, postoje financijski i ekonomski razvoji, postoje sportski razvoji, kako bi se trebalo dalje. To je jedno pitanje na koje je, po meni, teško sada odgovoriti, tako nabrzinu, ne znam što bih Vam tu rekao. 

7. Koliko transparentan mora biti rad NO i kako biste vi postigli tu transparentnost?
- Sve stvari u Hajduku, ono što je jako bitno, dobro i kvalitetno, pogotovo u upravljanju, trebale bi biti transparentne. U udruzi Naš Hajduk se na neki način dobila jedna veća transparentnost u svim segmentima. Što se tiče budućnosti, trebala bi se nastaviti na način da sve one stvari koje su unutar Hajduka loše da se ne iznose vani, a da s onim dobrima Hajduk iziđe prema vani, da bude još transparentniji u svim oblicima.

8. Što biste napravili kad biste bili preglasani u odlučivanju u radu NO?
- Preglasan znači da Nadzorni odbor nije suglasan, da nije zajednički, da nema zajednički stav. Ako sam preglasan i imam nekako svoje čvrsto razmišljanje da to nije kako treba, nastojao bih dalje s ljudima još razgovarati i pokušati uvjeriti u nekakve stvari koje su ispravne. A ako ne, onda bih odustao.

15/11/2018 - 13:02 sati
Klub
Foto: Naš Hajduk