Mobile menu
Izbori za Nadzorni odbor 2018.: Duje Malenica

Izbori za Nadzorni odbor 2018.: Duje Malenica

 
17/11/2018 - 15:48 sati
Klub
Foto: Naš Hajduk
Sve vijesti vezane za temu "Izbori za Nadzorni odbor 2018. (HNK Hajduk Split)"

1. Jeste li član političke stranke i kako gledate na mogući upliv politike u sam rad kluba, s obzirom na to da je Grad ipak još uvijek većinski vlasnik Hajduka?
- Nisam član nijedne političke stranke, niti jedne političke opcije, niti sam politički aktivan. Što se tiče toga da je Grad Split vlasnik Hajduka, ja ne vidim da je to neki veliki problem, čak dapače, Grad nam je izašao u pomoć s kreditom kojim smo prebrodili jednu veliku financijsku krizu. Mislim da je to to, da sam bio jasan. 

2. Koji su parametri kojima bi na kraju mandata ocjenjivali svoj rad u NO? 
- Prije svega usporedio bih zatečeno stanje sa stanjem koje bismo ostavili. Dakle, mi smo sad svjesni u kakvoj se situaciji klub nalazi. Htio bih iza sebe ostaviti jednu jasnu momčad, jasnu perspektivu, jasnu budućnost. A to ćemo realizirati samo jasnim planiranjem i, naravno, našim nadziranjem provedbi rada Uprave. 

3. Zašto mislite da ste dobar kandidat za NO, koje vještine mislite da su vam prednost za tu ulogu, a gdje mislite da bi se još trebali educirati?
- Prvo sam mlad, želim pomoći Hajduku. Druga stvar, jako sam analitičan, jako pazim na detalje. Od mana, recimo, nisam ekonomske struke. U natječaju sam vidio da se spominju edukacije, to mi je jako zanimljivo i tu sam se spreman nadograditi kako bih bio što uspješniji nadzornik. 

4. Kako ocjenjujete trenutačno stanje u Hajduku i što biste vi drukčije napravili na mjestu aktualnog NO?
- Prva stvar koja je po meni jako loše rađena jest potpisivanje četiri uprave, tri sportska direktora, x trenera. Tolike promjene nisu donijele prijeko potrebnu stabilnost u klubu i razvoju kluba. To se očituje ne samo na rezultatima prve momčadi, nego čisto dojmom što Hajduk predstavlja u javnosti i uopće u nogometu. Meni je velika tragedija kada čitamo u novinama informacije da neki igrači biraju neke puno manje klubove nego Hajduk. Oni u tome ne vide svoj prosperitet, rast i mogućnost za napredovanjem. To je po meni najveći grijeh prošlog NO-a, čisto jer nismo imali dovoljno jaku stabilnost s kojom bismo išli naprijed. Da ne bih bio krivo shvaćen, postoje mnoge dobre stvari koje su napravljene. Prije svega inzistiranje na financijskoj konsolidaciji i što se meni posebno sviđa - dječji sektor, okretanje mladima, okretanje članstvu jer mislim da Hajduk jedino kroz svoje navijače, kroz svoje članstvo, može ostati onakav kakav je. 

5. Koji bi prioritet NO trebao biti u prvoj godini mandata, a što bi se sve trebalo napraviti kroz četiri godine?
- U prvoj godini mandata bismo trebali posložiti jasne ciljeve, jasne financijske ciljeve, jer ja u ovoj momčadi ne vidim neku veliku zvijezdu poput Vlašića, Balića, Sušića, Lovre Kalinića... koja će nam osigurati dostatan financijski prihod za iduće godine. Prva stvar je definirati tko su nam budući eksponati koji će nam donositi stabilan prihod u budućnosti, a poslije ćemo sve u hodu.

6. Koliko ste upoznati sa strateškim okvirom Hajduka i kako mislite da bi se trebao implementirati? 
- Pogledao sam strategiju Hajduka i to je sve lijepo i jasno definirano, samo se to treba implementirati u praksi i mi kao nadzornici moramo inzistirati i analizirati rad uprave i svih ostalih djelatnika u Hajduku kako bi mi kroz strategiju i kroz jasan plan išli naprijed. Po meni je to prvi cilj, da uvijek idemo naprijed. I ja bih svoj mandat ocijenio prema tome jesmo li mi i koliko smo otišli naprijed. 

7. Koliko transparentan mora biti rad NO i kako bi vi postigli tu transparentnost?
- Na forumima dosta ljudi pita o izvještavanju sa sjednica NO-a i ja jesam za to da se može doći do informacija o sjednicama NO-a. Pogotovo ako bi se osjećalo da NO ne funkcionira, kao što smo vidjeli u proteklom mandatu da su se četvorica nadzornika jednostavno povukli. Zašto se to dogodilo? Mislim da u tim slučajevima članovi, tj. Naš Hajduk, ima pravo reagirati i saznati informacije. A ovo je li neki igrač bio preskup, jeftin, jesmo li nekog igrača odbili... To bih ostavio kao poslovnu tajnu, jer bismo takvim informacijama možda ugrožavali poziciju Hajduka u nogometu općenito. 

8. Što biste napravili kad biste bili preglasani u odlučivanju u radu NO?
- Prvo, ja ne mislim da sam tamo najpametniji, da sve mora biti po mom, ali naravno, navijači biraju ljude prema našim predstavljanjima i prema našim kvalitetama. Mi moramo definirati jasan cilj u kojem vidimo Hajduk, a to hoće li neka moja stvar proći ili neće, to je stvar demokracije i ja ne vidim nikakav problem da budem nadglasan.

17/11/2018 - 15:48 sati
Klub
Foto: Naš Hajduk