Mobile menu
Izabran novi Nadzorni odbor Hajduka!

Izabran novi Nadzorni odbor Hajduka!

 
15/7/2022 - 21:07 sati
Klub
Foto: Marin Gabelica
Sve vijesti vezane za temu "Izbori za Nadzorni odbor 2022. (HNK Hajduk Split)"
Konferencija za medije nakon održanih izbora za Nadzorni odborKonferencija za medije nakon održanih izbora za Nadzorni odborKonferencija za medije nakon održanih izbora za Nadzorni odborKonferencija za medije nakon održanih izbora za Nadzorni odbor
Konferencija za medije nakon održanih izbora za Nadzorni odbor

U 20 sati završeni su izbori za Nadzorni odbor Hajduka, četvrti po redu na kojima se on bira demokratskim putem. Niti 45 minuta od zatvaranja virtualnih birališta rezultati su stigli, a novi članovi Nadzornog odbora su Aljoša Pavelin, Goran Jujnović Lučić, Lukas Oliver Pavić, Dražen Zec i Roberto Bitunjac.


Konferenciju za medije u press salonu na Poljudu otvorio je prigodnim riječima predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

-  Izbori su člansko pravo kojeg su izborile generacije navijača po uzoru na brojne klubove u Europi. Ponosni smo što ova tradicija sada taje već više od deset godina, a trajat će još jako dugo, prisjetio Baletić se generacija navijača koje su izborile hajdučku demokraciju.

Izborni proces krenuo je objavom natječaja na samom kraju svibnja. U narednih dva tjedna svi oni koji zadovoljavaju uvjete mogli su se prijaviti na izbore. Zatim su njihove prijave pregledane od strane Izbornog povjerenstva. Od 1. srpnja su imena kandidata bila poznata javnosti i u protekla dva tjedna svi navijači imali su se priliku s njima pobliže upoznati te na izborni dan 15. srpnja glasati za svoje favorite.

Registriranih članova na izborima bilo je 5951 od kojih je 4781 iskoristilo svoje člansko pravo.

-  Važno je i naglasiti kako su ovo drugi elektronski izbori te su i ovi, kao i oni prije 4 godine, najveći ikada održani u Hrvatskoj, a na njima sudjelovalo nešto manje od 5000 članova, otkrio je zanimljivost tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

80,34 posto prijavljenih danas je izabralo petoricu novih nadzornika. Kontinuirano članstvo svakome biraču donosi između jednog ili tri glasa tako da članovi s više godina su mogli imati tri glasa. 

Najveći broj glasova ostvario je Aljoša Pavelin sa 7506 glasova, sljedeći je Goran Jujnović Lučić sa 6711 glasova, dok se na trećem mjestu našao Lukas Oliver Pavić sa 6648 glasova. Zatim je prozvan Dražen Zec sa 6125 glasova, a peti nadzornik postao je Roberto Bitunjac sa 6062 glasa.

-  Četvrti saziv Nadzornog odbora Hajduka koji je odabran na demokratskim izborima činit će Aljoša Pavelin, Goran Jujnović Lučić, Lukas Oliver Pavić, Dražen Zec i Roberto Bitunjac, službeno je obznanio Baletić.

Svoj glas svaki birač može provjeriti - OVDJE . 

Konferenciju za medije nakon održanih izbora pogledajte na Hajduk Digital TV .

15/7/2022 - 21:07 sati
Klub
Foto: Marin Gabelica