Mobile menu
Ivan Dolček novi je igrač Hajduka!

Ivan Dolček novi je igrač Hajduka!

 
1/7/2019 - 17:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!
Ivan Dolček Hajdukov do ljeta 2023.!

HNK Hajduk potpisao je danas u poslijepodnevnim satima ugovor do 30. lipnja 2023. s deventaestogodišnjim Ivanom Dolčekom. Novi igrač Hajduka je među Bijele došao iz hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa u kojem je proveo posljednje četiri godine. U Hajduk je doveden na poziciju lijevog beka s mogućnošću igranja na krilnim pozicijama.

- Zadovoljan sam što smo potpisali igrača kojeg pratimo već duže vrijeme i koji profilno odgovara onome sto mi želimo. Jedan je od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji, ali i izrazito polivalentan te ćemo od njega dugoročno imati velike koristi. Mlad je i talentiran, očekujemo da prođe fazu prilagodbe, znamo zašto smo ga doveli i stojimo iza toga. Ima veliki prostor za napredak i drago nam da je i on prepoznao Poljud kao mjesto svog budućeg razvoja. Ivanu od srca želim iskrenu dobrodošlicu u Hajduk. - rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Dolček je rođen u Koprivnici 24. travnja 2000. godine. Za mlade hrvatske selekcije (U-18 i U-19), ukupno ima 12 utakmica i jedan postignuti pogodak. U bijelom dresu nosit će broj 31. Mladi perspektivni Koprivničanin za Slaven Belupo je u prošloj sezoni upisao 11 nastupa, a među brojnim ponudama koje su pristigle na njegovu adresu, njegova jedina želja je bila isključivo dolazak u Hajduk.

- Iznimno sam sretan i ponosan, a pomalo i uzbuđen što sam došao u Hajduk koji me prepoznao kao talentiranog igrača koji mu može puno donijeti u budućnosti. Razlog mog dolaska i prihvaćanja ponude je prije svega to što sam prepoznao projekt kojeg mi je prezentirao sportski direktor Bjelanović, a to je rad s mladim igračima te njihov napredak i razvoj. Raduje me što poziciju dijelim s Domagojem Bradarićem koji je od strane struke i igrača proglašen najboljim lijevim bekom HT Prve lige u prošloj sezoni. Vjerujem da ćemo surađivati dobro i da ćemo jedan drugoga učiniti još boljim. Poznajem dosta mladih igrača kroz reprezentaciju poput Michelea Šege i Jakova Blagaića te vjerujem da ću se vrlo brzo uklopiti u momčad. - nije krio oduševljenje dolaskom u Hajduk mladi devetnaestogodišnji Dolček koji se već zaputio prema Pohorju, a u večernjim satima bi se trebao priključiti suigračima na pripremama za novu sezonu. 

Ivane želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

1/7/2019 - 17:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr