Mobile menu
Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!

Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!

 
12/7/2023 - 13:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!
Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka!

Ismaël Diallo novi je igrač Hajduka, 26-godišnji lijevi bek dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je prethodno istekao ugovor koji je ga je vezao za francuski AC Ajaccio. Diallo je potpisao za Bijele do ljeta 2026. godine uz mogućnost produženja za još jednu godinu, a nosit će dres s brojem 5. 

Rođen je 29. siječnja 1997. godine u Segueli u Obali Bjelokosti gdje je u matičnom klubu ES Bingerville započeo nogometnu karijeru. U Francusku se preselio 2015. godine te je na početku igrao za drugu, a zatim i prvu momčad Bastije u kojoj se zadržao do 2019. godine i prelaska u AC Ajaccio. 

Za AC Ajaccio je odigrao ukupno 76 susreta dok se klub natjecao u drugom razredu francuskog nogometa, a prošle sezone bio je standardan igrač kluba s 28 nastupa u elitnoj Ligue 1. Redovito je bio član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Obale Bjelokosti, a danas je član A reprezentacije. 

- Ismaël Diallo prošao je sve reprezentativne selekcije Obale Bjelokosti, na Olimpijskim igrama u Tokyu bio je standardan igrač startne momčadi U-23 reprezentacije, a sada je član A reprezentacije. Profil je polivalentnog igrača kojeg možemo koristiti u različitim sustavima igre. Lijevi bek je osnovna pozicija na kojoj igra, međutim može alternativno pokriti poziciju lijevog stopera. Donosi nam dodatnu kvalitetu i drukčiji profil lijevog beka od igrača kojeg već imamo u kadru. U prethodno odigranoj sezoni imao je veliku minutažu u Ajacciu koji je nastupao u elitnom rangu francuskog nogometa - ovako je novog braniča Bijelih opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Jako bi mi je drago što sam ovdje, imao sam malo priliku vidjeti grad dok sam išao na liječničke preglede i stvarno je lijep. Hajduk ima prekrasan stadion, znam da je ovo klub bogate povijesti, velika ekipa koja se navikla boriti za trofeje. Upravo zato sam ovdje jer sam natjecateljskog duha. Želim se boriti i osvajati trofeje. Kad sam čuo za interes Hajduka, sve sam istražio na društvenim mrežama i dodatno se upoznao s veličinom kluba. Saznao sam i da je Jean Kouassi igrao ovdje pa sam ga nazvao i pitao detalje. Rekao je da je to dobar put za mene, da je ovo iznimno velik klub i da mu je dobro išlo u Hajduku. Istaknuo je kako su ljudi vrlo gostoljubljivi kao i činjenicu da žive za nogomet. Nakon toga nije bilo potrebno dva puta razmisliti - istaknu je Diallo u svom prvom razgovoru za Hajduk Digital TV. 

Ismaël, dobro došao u Hajduk, želimo ti puno uspjeha i dobrih nastupa!


12/7/2023 - 13:07 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr