Mobile menu
Intervju s voditeljem Akademije Krešimirom Gojunom na kraju uspješne 2017. godine

Intervju s voditeljem Akademije Krešimirom Gojunom na kraju uspješne 2017. godine

 
20/12/2017 - 09:17 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Hajdukova Akademija završila je izuzetno uspješnu godinu. Voditelj Krešimir Gojun istaknuo je sve ono čime je bio zadovoljan u proteklih 12 mjeseci.

- Prije godinu i pol smo počeli s našim projektom Akademije i postignutim u ovoj kalendarskoj godini mogu biti više nego zadovoljan. Ustrajali smo na stvaranju vertikale od početnika do seniorske momčadi i stvaranju klime održivog razvoja. U tu svrhu proveli smo uvođenje novih kadrova, nove metodologije rada i kreiranje selekcijskih i doselekcijskih procesa, što bi trebalo rezultirati razvojem naših mladih igrača, a oni bi u perspektivi trebali kreirati sportski rezultat.

Brojni uspjesi polučeni su u ovoj godini, osvojena su dva kupa u mlađim uzrastima (pioniri i juniori), juniori su prošli put od županijske lige do naslova jesenskog prvaka...

- Stvaranje održivog sustava je srednjoročni i dugoročni projekt koji zahtjeva veliku količinu strpljenja. Na početku našeg projekta odredili smo i uspjeli realizirati prioritete koji su bili uvjet da krenemo prema našim srednjoročnim i dugoročnim ciljevima. To su bili: ulazak Hajduka II u 2. HNL, plasman juniora u 1. HNL, aktiviranje kategorije kadeta II, uvođenje predselekcije (U-8) i pokretanje Otvorene škole. Kao što vidite u svemu smo uspjeli.

Koje su najznačajnije promjene koje su dovele do tih rezultata?

- Uveli smo novu metodologiju rada, naš cilj bio je da sve selekcije njeguju isti stil igre, a mladi igrači prelaskom iz jedne u drugu starosnu skupinu dobivaju kvalitetnu nadogradnju. Pritom mislim na sve veće zahtjeve na svakoj novoj stepenici, kako bi, kada dođu do prve momčadi bili sposobni vrlo brzo se adaptirati na seniorski nogomet. To je jedan timski rad koji obuhvaća snimanje i analize, skautiranje i profiliranje stila igre. Mi već sada nakon 18 mjeseci vidimo plodove toga rada u nekolicini sedamnaestogodišnjaka koji su se profilirali u kadetskom uzrastu i u ovoj sezoni su bili bitne karike izuzetno uspješne juniorske, kao i druge seniorske momčadi. Za nekoliko godina pred vrata seniorske momčadi dolazit će igrači koji su ovu metodologiju rada provodili od pionirskog do seniorskog uzrasta i tada ćemo u velikim količinama ubirati plodove toga rada. Što se tiče profiliranja našeg stila igre, odredili smo se da moramo uvažavati mentalitet ove regije i grada te klupsku povijest i tradiciju kako bi stvorili jasan identitet i prepoznatljivost Hajdukove Akademije.

Osim toga što ste nabrojili, ono što je bitno naglasiti da je struktura u potpunosti posložena od vrha do dna...

- U svrhu provođenja ovih mjera bile su nužne i kadrovske promjene. Selekciju i odabir stručnjaka radili smo isključivo na osnovu njihovih profesionalnih i ljudskih kvaliteta. Danas smo ekipirani u svim segmentima - od nogometnih trenera i kineziologa, preko fizioterapeuta i administratora do nutricionista. Unutar Akademije na raspolaganju su nam pedagoginja i sportski psiholog. Usudio bih se reći da u ovom trenutku u Hajdukovoj Akademiji rade najkvalitetniji stručnjaci. Posebnu brigu vodimo o mladim igračima odvojenima od roditelja koji su smješteni na stadionu. Za njih su angažirani profesori za instrukcije iz raznih školskih predmeta, a sve mlade selekcije kao i treneri imaju organizirano učenje stranog jezika.

Kakva je komunikacija Akademije i roditelja svih tih mladih igrača?

- U komunikaciji s roditeljima uvijek ističemo da su za Klub najvažnije tri komponente i to ovim redoslijedom: odgojna, obrazovna, nogometna. Želimo stvarati mlade, školovane igrače koji će osim nogometnih vještina razvijati i svoj intelekt, kao i pripadnost klubu u kojem su ponikli. Takvi igrači u svom razvoju će mnogo lakše odgovarati svim zahtjevima modernog nogometa koji pred njih budu postavljeni. Na taj način ćemo u konačnici dobiti igrače koji su kvalitetniji i imaju jedan prepoznatljivi identitet. Odgojen i obrazovan dječak ima stvorene preduvjete da uz svoj talent postane kvalitetan i uspješan nogometaš. Da bismo ovo postigli kreiran je oblik komunikacije i suradnje s roditeljima, a između ostaloga od početka iduće godine s njima će se dva puta godišnje održavati roditeljski sastanci.

U ovim tržišnim vremenima nije lako zadržati igrače, kako vama tako niti vašim konkurentima. Kako izgleda ta tržišna utakmica?

- Jednim dijelom sam na ovo već odgovorio onom rečenicom o pripadnosti i identitetu. Osim toga, svi perspektivni igrači u Akademiji su dugoročno vezani stipendijskim ugovorima jer Klub na njih računa u jednom dužem periodu. S nekolicinom njih će kada postanu punoljetni biti potpisani i profesionalni ugovori. Što se doselekcije tiče, ona se u našoj Akademiji obavlja svakih šest mjeseci. S nizom klubova u Dalmaciji Hajduk je uspostavio kvalitetnu suradnju i naši treneri sada dosta dobro pokrivaju ovo područje, ali nismo zanemarili niti ostatak Hrvatske. U Akademiji smo prošlog ljeta imali 180 dječaka, a danas ih je 210. Inače, u doselekciji se uglavnom baziramo na uzraste od pionira i starije jer smatramo kako djecu nije dobro prerano odvajati od roditelja.

Hajduk je u prošloj godini potpisao niz ugovora o poslovno-sportskoj suradnji s brojnim klubovima iz Hrvatske, ali i šire. Želja je stručno i sportski usavršavati kvalitetan kadar i dati podršku djeci da se što bolje i kvalitetnije razvijaju i na taj način prilagoditi sustav i buduće funkcioniranje.

- Veliku pažnju posvećujemo i radu s mladim trenerima iz lokalnih sredina, na taj način gradimo sustav u kojem će postojati adekvatna zamjena za svaku poziciju u Akademiji. U Klubu PRO licencu posjeduje ili je pred njenim dobivanjem čak osam trenera. Redovito nas posjećuju treneri klubova s kojima imamo potpisan sporazum o suradnji, pa na taj način i njima pomažemo da neka od naših iskustava primjenjuju u svojim sredinama.

Jedna od stavki u radu Akademije je Projekt Talent, možete li ga objasniti u najkraćim crtama?

- Najvažniji cilj naše Akademije je dobiti konačan proizvod, a to nije rezultat (koji je poželjan i dobrodošao) nego igrač za prvu momčad. Jako je bitno da se svi talenti izvedu na pravi put, a za to je potreban kvalitetan rad. Dobra selekcija igrača nužno ne donosi uspjeh, kvalitetan rad je najvažniji. Nažalost brojni talenti biraju klubove u kojima im je prividno osigurana materijalna stabilnost, ali gube dugoročno jer im se lošim radom talent brzo gasi. Mi ustrajemo na tom kvalitetnom i sistematskom radu, a sve to ima smisla, ako ljudi u sredini u kojoj radimo imaju strpljenja. To je proces za koji je potrebno vrijeme. 

Maksimalna potpora i povjerenje su također neizostavni segment za provođenje svih procesa...

- Vjerujem da svi unutar i oko Kluba polako uviđaju pozitivne pomake u radu Akademije, predsjednik Ivan Kos ima puno povjerenje i podržava sve aktivnosti u Akademiji. Uz to, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Nikica Krnić strateški nadzire i neposredno prati sve procese kako bi se zadovoljili visoki kriteriji kojima Akademija na svim područjima teži. 

20/12/2017 - 09:17 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr