Mobile menu
Intervju kandidata za NO: Željko Kovačević

Intervju kandidata za NO: Željko Kovačević

 
10/6/2015 - 17:14 sati
Klub
Autor: NH
Foto: NH
Sve vijesti vezane za temu "Izbori za NO (HNK Hajduk Split)"




Kako ste se i kad odlučili prijaviti, koja vam je bila motivacija?

Na natječaj sam se odlučio prijaviti čim sam doznao da natječaj izlazi, a bio sam kandidat i prije četiri godine. Razlog za prijavu je taj što smatram da imam sve preduvjete, a Hajduku sam dao svoju mladost kroz trenerski rad. Želja mi je pomoći Hajduku na bilo koji način.

Koja je, prema vama, uloga Nadzornog odbora u Hajduku? Što mislite o transparentnosti rada tog tijela? Pratite li uopće stanje u klubu sada?

Poznajem obveze Nadzornog odbora Hajduka, radi se o kontroli i nadzoru rada, ali osobno smatram da bi ljudi koji će ući u Nadzorni odbor trebali biti poznati široj javnosti i imati poznanstva da bi na taj način pomogli Hajduku. Ja ne mogu obećati, ali napravio bih sve da Hajduku pomognem kao član Nadzornog odbora.  Nadzorni odbor ne bi trebao biti pasivan i samo odobravati razne odluke već treba biti aktivan i tražiti način da financijski pomogne klubu. Zalažem se za potpunu transparentnost rada Nadzornog odbora i smatram da se Nadzorni odbor treba uključiti aktivno u rad kluba. Pratim stanje u klubu, nisam upoznat s detaljnim podacima, a najbitnije je da se sve radi transparentno.

Kad biste ušli u NO, kako bi se uopće mogao valorizirati rad i vas i odbora?

Ocjena proizlazi iz sveukupnog rada Nadzornog odbora, i ako se napravi pomak pomak u organizaciji i stručnom dijelu onda ću moći dati prolaznu ocjenu sebi i ostalim članovima, u suprotnom ne.

Treba li mijenjati Statut kluba?

Statut nisam detaljno proučavao, ali sigurno postaje stavke koje bi se mogli modificirati. No, kažem nisam detaljno proučavao, i ne bih htio dublje ulaziti u problematiku.

Smatrate li se sposobnim izdržati pritiske koje sa sobom nosi NO Hajduka, političke, menadžerske i navijačke?

Poznam sebe, vrijedan sam i pošten, nemam iza sebe mrlja i imam čvrstinu, tako da smatram da imam dovoljno snage da istrpim eventualne pritiske koji mogu doći sa navedenih strana.

Kako zamišljate Hajduk 2019. godine?

Zamišljam Hajduk koji se stabilizirao u svim segmentima, koji je uređen klub, kategoriziran, pravi europski klub koji će svake godine stvarati svoje igrače i koji živi od stvaranja.

A kako zamišljate Hajduk 2016, na kraju prve godine mandata novog NO?

Kvalitetnije posložen, posebno u stručnom dijelu. Hajduk koji će pažnju posvećivati mladima, a sa strane dovoditi samo igrača koji će biti pojačanja. Vjerujem i da će Hajduk biti bliži Rijeci i Dinamu.

Što mislite o Marinu Brbiću kao predsjedniku, možete li ga zamisliti da i dalje vodi klub te kakav bi uopće predsjednik Hajduka trebao biti?

Marin Brbić se pokazao kao dobar izbor i vrijedan radnik, treba vidjeti ima li on uopće više volje raditi taj posao, ali sigurno se njegovom radu ne može ništa prigovoriti, a treba li ostati predsjednik, ostavio bih njemu na odluku. Predsjednik Hajduka mora biti karakterna osoba s kvalitetama potrebnim da vodi velik klub poput Hajduka. Karizmatičan, stručan, obrazovan i da je dugo godina radio na rukovodećim pozicijama.

Kako bi birali predsjednika Hajduka?

Birao bih predsjednika Hajduka javnim natječajem jer je to najdemokratskiji mogući model, a s obzirom da na isti način biramo i Nadzorni odbor, to je jedini mogući način i za izbor predsjednika.

Kako biste se spriječili da uđete u operativni rad u klubu, s čime je trenutni NO imao problema?

Dosada sam operativno djelovao jer sam bio trener u Hajduku 11 godina. Hajduku uvijek stojim na dispoziciji za bilo što, što se ne bi kosilo s ulogom nadzornika.

Jeste član, pretplatnik, pratite li klub? Dioničar?

Nisam dioničar, ove godine nisam član, ali prijašnjih godina sam bio. Klub pratim redovito, kako mi je nogomet posao, tako da pratim i Hajduk i nogomet općenito.

Što mislite o trenutnom modelu upravljanja?

Ovo je najbolji model upravljanja i siguran sam da je najtransparentniji. Podržavam ga i vjerujem da će Hajduk izvesti na pravi put.

Jeste li politički aktivni?

Nisam politički aktivan, ali sam član Hrvatske demokratske zajednice, no nemam nikakvih funkcija niti nešto aktivno radim, i smatram da mi neće smetati u obavljanju posla nadzornika.

Imate li veze u menadžerskim krugovima?

Poznajem neke menadžere, ali s njima se ne družim i nemam namjeru, nisam ni sa kim posebno od njih dobar.

Imate li poznanike u vrhu HNS-a, što mislite o sukobu Hajduk – HNS i kako to riješiti?

Upoznao sam gospodina Vrbanovića dok sam radio kao trener u reprezentaciji. Hajduk je pokazao inat i došao do razgovora i to je pravi put. Stvari se moraju rješavati dijalogom, uvijek treba naći neki kompromis.

10/6/2015 - 17:14 sati
Klub
Autor: NH
Foto: NH