Mobile menu
Hajduk Macron

Hajduk Macron 2019/20

HNK Hajduk i njegov tehnički sponzor Macron, talijanski lider tržišta sportske opreme, predstavili su novi gostujući i treći dres za sezonu 2019/2020 i 2020/2021, u kojem će Hajduk igrati novo izdanje Europske lige, Hrvatski Telekom Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa.

Još jednom Macron je potvrdio svoju vodeću ulogu u svijetu tehničkih sponzorstva. Za Macron, sport označava trud, znoj i snagu volje. "Work hard – play harder" nije samo moto tvrtke, već i filozofija koja nadahnjuje sve aktivnosti koje se provode za timove, sportaše i sportašice s kojima surađuju, dizajniranjem za njih tehničkih proizvoda vrhunske kvalitete.

Hajduk Macron domaći dres

Treći dres

Treći Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 inspiriran je počecima djelovanja Kluba, preciznije, 1912. godinom. Nakon što se momčad nakon osnutka formirala, odmah se počelo i s odigravanjem prvih utakmica. Godine 1912. postavljene su prvi put i mreže na Starom Placu, branke su obojane u crvenu i bijelu boju po uzoru na sportske prijatelje iz praške Slavije, a momčad je igrala u ljubičastim majicama i bijelim gaćama. Može se kazati da se radi o dresovima boje lavande, jednog od prepoznatljivih simbola Mediterana. Vrata prve momčadi branio je tada legendarni barba Luka Kaliterna, debitirao je i Nikola Gazdić, prvi nogometaš naše momčadi koji je postigao više od 100 golova za Hajduk.

Danas, 107 godina kasnije, HNK Hajduk predstavlja praktički repliku dresa boje lavande, iz tog važnog razdoblja osnutka Kluba, koji je ovaj put izrađen u suradnji s našim tehničkim sponzorom - tvrtkom Macron - a u kojima će nogometaši HNK Hajduk igrati neke od svojih utakmica u sezoni koja je pred nama. Majica (dres) je ljubičaste boje, a gaće i štucne bijele s motivima boje lavande. Treći dres je retro stila, krasi ga bijeli polo ovratnik i bijeli vezeni rubovi rukava. Materijal dresa sastoji se od finih reljefnih pruga. S desne strane na prsima izvezen je Macron Hero, nova ikona našeg tehničkog sponzora, dok je s lijeve grb Hajduka. Upotpunjen je bijelim hlačicama s gornjim svijetlo ljubičastim rubovima te se s prednje strane ističe Macron Hero, a sa stražnje natpis Hajduk.

Hajduk Macron domaći dres

Gostujući dres

Gostujući, odnosno drugi Hajdukov dres za sezonu 2019/2020 ispiriran je 1971. godinom koja ima golemi značaj u Hajdukovoj povijesti. Rezervni dres Kluba bio je tada crveno-plave boje, s uskim prugama...

Navijači, igrači i uprava Kluba maštali su kako bi bilo divno u godini jubileja, kad se slavi 60 godina od osnutka, osvojiti titulu prvaka države. Osim toga, prošlo je bilo već 16 godina otkako se osvojilo posljednje prvenstvo. Tri kola prije kraja Hajduk je igrao u Novom Sadu, gdje je pobijedio Vojvodinu, što je značilo da je titula prvaka i teoretski osigurana. Doček kakav je nakon ove pobjede organiziran u Splitu ostat će nešto neponovljivo u povijesti grada. Na Rivi se okupilo 60 tisuća navijača koji su došli pozdravili svoje prvake! Nakon pretposljednjeg kola kad je Hajduk slavio u Beogradu protiv Partizana, ponovno se slavilo. Cijeli je grad opet bio u općem slavlju i veselju.

Zanimljivo je da je između zadnje i predzadnje utakmice u prvenstvu, a nakon što je pobijeđen Partizan, Hajduk je kao uvertiru pred završnu utakmicu protiv ljubljanske Olimpije odigrao prijateljsku utakmicu na Starom placu protiv slavnog madridskog Reala, a važno je istaknuti da je Hajduk na toj utakmici nastupio upravo u rezervnim crveno-plavim dresovima, dok je svoje tradicionalne bijele prepustio gostima iz Madrida. Igrali su tada u Hajduku redom velikani iz klupske povijesti, a momčad je izgledala ovako: Vukčević (Katalinić), Džoni, Buljan (Ferić), Hlevnjak, Holcer, Boljat, Bošković (Smolčić), Jovanić (Gluić), Nadoveza, Jerković, Pavlica (Ivković).

Gostujući dres ima tzv. korejski ovratnik i okomite crvene i plave pruge. Stražnji dio ovratnika je personaliziran klupskim logom i natpisom “Inspiriran ogirinalom iz 1971. godine”. Na prsima s desne strane nalazi se izvezena oznaka Macron Hero, nova ikona našeg tehničkog sponzora, dok je s lijeve strane u razini srca izvezen klupski grb. Na stražnjoj strani ovratnika nalazi se godina osnivanja Kluba (1911) ispisana rimskim brojevima MCMXI. Hlačice su plave s crvenim elastičnim ukrasnim detaljem, štucne su također plave, a po sredini je izvezen Macron Hero, dok je na listu ispisano ime Kluba.

Hajduk Macron domaći dres

Domaći dres

Bijeli domaći dres se sastoji od „Slim Fit“ kroja i „micromesh“ umetka koji osiguravaju najbolju prozračnost, krasi tradicionalna bijela boja sa sivim detaljima na rubovima rukava te oko okruglog ovratnika. Stražnja unutrašnja strana ovratnika prilagođena je oznakom s vodoravnim crvenim i plavim prugama, klupskim grbom i tekstom „HAJDUK ŽIVI VJEČNO“.

Na prednjoj strani, desno se nalazi logotip Macrona dok je lijevo, na srcu, grb Hajduka. Ispod grba utisnuta je godina osnivanja kluba - 1911 - kada je u pubu grupa praških studenata odlučila osnovati klub pod nazivom Hajduk te tradicionalnim crvenim i bijelim kockicama Hrvatske unutar grba.

Na stražnjoj strani dresa, ispod ovratnika, nalazi se utisnut natpis „hajduk“. Natjecateljska garnitura zaokružena je s dvije opcije kratkih hlača i štucni: bijelom i plavom. Sredinom štucni izvezen je natpis "hajduk".

Povijest

2013./14. 2014./15. 2015./16. 2016./17. 2017./18. 2018./19. 2019./20. 2020./21. 2021./22. 2022./23. 2023./24.