Mobile menu
Humanitarni koncert na Poljudu: “Zbog jedne ljubavi” za Zavod za hemato-onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC Split

Humanitarni koncert na Poljudu: “Zbog jedne ljubavi” za Zavod za hemato-onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC Split

 
2/4/2019 - 13:43 sati
Ostale vijesti

U okviru velike humanitarne akcije “Zbog jedne ljubavi”, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, u subotu 20. travnja u 17:30 sati na poljudskom stadionu bit će održan humanitarni koncert kojeg će Lions klub Split, uz potporu HNK Hajduk, organizirati neposredno prije jadranskog derbija s HNK Rijeka.

Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i Grupa Viva. Ciljani iznos donacije je 108 tisuća kuna a isti će, u cijelosti, kako navode organizatori, po završetku humanitarne akcije, nakon odbitka troškova, biti uplaćen u korist KBC Split. 

U razgovoru s predstojnikom Klinike za dječje bolesti prof. dr. sc. Marijanom Saragom te ravnateljem bolnice prof. prim. dr. sc. Julijem Meštrovićem, definirane su preinake koje bi trebalo poduzeti u prostorijama Zavoda:

- Kontinuirano radimo na stvaranju što boljih uvjeta za liječenje i boravak djece u bolnici kroz edukaciju i stručno usavršavanje liječnika i medicinskih sestara. Nastojimo poboljšati i uvjete boravka djece i roditelja u bolnici te želimo nastaviti već započeti projekt “Za osmijeh djeteta u bolnici”, a s ciljem da i naša Klinika dobije prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” dodatno se trudimo urediti Kliniku. Nastojimo, stoga, osigurati uvjete da što više roditelja može 24 sata boraviti uz svoje dijete, a to zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje postojećih prostora, kao i nabavku novog namještaja i opreme. Nadamo se da će akcija “Zbog jedne ljubavi“ biti uspješna i pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja. - istaknuo je prof. dr. sc. Saraga.

- Napredak medicinske struke doveo je do otkrića mnogih novih lijekova, a njihovim djelovanjem i uz pomoć suvremenih tehnoloških dostignuća značajno je poboljšan ishod liječenja djece u Zavodu za hematologiju i onkologiju naše Klinike. Kako bi boravak u bolnici bio što manje stresan, važno je stvoriti ugodno okružje. Ovom akcijom će se, zasigurno, unaprijediti uvjeti boravka u Zavodu i podići na višu razinu. Vjerujem da će viša razina zadovoljstva naših pacijenata i njihovih roditelja, još dodatno poboljšati ishode liječenja. Na zadovoljstvo svih! – zaključio je doc. prim. dr. sc. Joško Markić, specijalist pedijatrije, subspecijalist intenzivne medicine.

Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi” traje od 1. travnja do 28. lipnja ove godine, a sredstva se prikupljaju i izravnim uplatama na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb. 

Otvoren je i humanitarni telefonski broj* 060-9001, a tim pozivom pozivatelj donira za ovu akciju 6,25 kn po pozivu (PDV uključen). 

Donirati možete i putem poveznice na ticketshop.hr

*Ovaj će broj biti otvoren za pozive iz pokretne i nepokretne elektroničke komunikacijske mreže HT-a kao i za pozive iz mreža drugih operatora elektroničkih komunikacijskih mreža/usluga koji imaju sklopljen važeći ugovor o međusobnom povezivanju s HT-om te su prihvatili uvjete međusobnog povezivanja HT-a za pristup usluzi telefonskog govornog automata u svrhu sudjelovanja u Humanitarnoj akciji. 

2/4/2019 - 13:43 sati
Ostale vijesti