Mobile menu
HTV kaznio Hajdukove navijače

HTV kaznio Hajdukove navijače

 
27/7/2009 - 16:21 sati
Klub

Hrvatska televizija (HTV) neće prenositi prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige između Žiline i Hajduka koja je na rasporedu u četvrtak od 19.30 sati – posljednje su informacije s Prisavlja.

Kako objašnjava urednik Bruno Kovačević, razlog izostanka Hajdukove utakmice s malih ekrana je činjenica da slovačka nacionalna televizija neće prenosti spomenuti dvoboj niti za slovačko, pa samim time i hrvatsko gledateljstvo.

Međutim, bez obzira na Kovačevićevo objašnjenje, za očekivati je da HTV kao nacionalna TV kuća odradi prijenos u vlastitom aranžmanu, a na Poljudu se nadaju da će gledatelji u Hrvatskoj u četvrtak od 19.30 sati ipak biti uz TV-ekrane i pratiti prvi ovosezonski nastup hajdukovaca u Europi.

Izostanak slovačkih TV kuća svakako se neće prihvatiti kao objašnjenje, poglavito stoga jer se radi o međunarodnoj službenoj utakmici u kojoj nastupa najtrofejniji hrvatski nogometni klub, a istovremeno gledatelji utakmicu mogu pratiti isključivo putem prijenosa, jer je navijačima iz Hrvatske ulazak na stadion u Žilini – zabranjen. Istovremeno, teško je i za povjerovati da tako ugledna TV kuća kao što je HTV ne može riješiti nastali problem.

27/7/2009 - 16:21 sati
Klub