Mobile menu
HNK Hajduk ulazi u eSport arenu!

HNK Hajduk ulazi u eSport arenu!

 
1/10/2020 - 12:10 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Potpisom suradnje s e-momčadi za Pro Evolution Soccer - eFootball PES (mode PRO 11v11) HNK Hajduk prvi put će zakoračiti u gaming svijet. 

Hajdukova eSport momčad natjecat će se u prvom profesionalnom natjecanju 11v11 u organizaciji VGL eSports & HFP (Virtual Gaming Leagues & Helenic Federation PES - Greece) koje započinje 02. listopada, a liga se zove HFP Legendary League .

Mode igre 11v11 u kojem svaki igrač upravlja svojim igračem na igrici nastao je ove godine i postaje sve popularniji, organizira se sve više liga te mu pristupa sve više službenih momčadi. Primjerice, u Poljskoj već postoji službena liga u modu 11v11 koja broji 8 eSport momčadi, a najpoznatije su Gornik Zabrze i Slask Wroclav… 

Mode 11v11 je dosta popularan kod gamera jer su ocjene virtualnih igrača iste (overall ocjena max 85) i upravo iz tog razloga do izražaja dolazi vještina igrača za joystickom.

Općenito eSport se najjednostavnije može opisati kao natjecateljsko igranje video igara koje se igraju na računalima (PC), konzolama (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch itd.), a u posljednje vrijeme sve više i na mobilnim telefonima. Riječ je o jednoj od najbrže rastućih industrija svijeta koja neprestano pomiče granice…

Sve utakmice eSport momčadi HNK Hajduk možete pogledati na službenom Hajdukovom Twitch kanalu svakog utorka! Eventualno u slučaju preklapanja s obvezama prve momčadi utakmice će biti dostupne srijedom.

Dragi gameri i ljubitelji video igara, pogotovo onih nogometnih, udobno se smjestite, sezona je pred vratima!

1/10/2020 - 12:10 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / hajduk.hr