Mobile menu
HNK Hajduk svečano obilježio 100 godina od rođenja legendarnog Ljube Kokeze

HNK Hajduk svečano obilježio 100 godina od rođenja legendarnog Ljube Kokeze

 
15/5/2020 - 14:06 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Obilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube KokezeObilježavanje 100 godina od rođenja Ljube Kokeze
Obilježavanje 100 godina od rođenja Ljube Kokeze

HNK  Hajduk danas je zajedno s veteranima i obitelji na splitskom groblju Lovrinac obilježilo 100 godina od rođenja legendarnog nogometaša Hajduka nositelja Zlatne kapetanske trake i reprezentativca Ljubomira Kokeze koji je u dresu Hajduka odigrao 625 utakmica i osvojio šest titula prvaka države.

U ime obitelji Kokeza nazočio je unuk Nebojša Kirigin sa suprugom, nećakinja Jadranka Ivanišević, a primijećen je veliki broj njegovih “Varošana” koji su se odgajali uz šjor Ljubu  i Hajduk. 

Službeni Hajduk predstavljali su predsjednik Uprave Marin Brbić, savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku Mario Stanić te voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac

Od veterana Kluba svome Koki došli su se pokloniti Ante Ivković, Vlatko Đolonga, Robert Jarni, Milo Nižetić, Stanko Mrduljaš, Petar Lovrić, Goran Brailo, Romeo Vulas, Miroslav Borozan... 

Bio je tu i direktor groblja Lovrinac Petar Bilobrk, zatim Slaven Luštica sin Kokezina suigrača Slavka Luštice, kroničar Splita Feđa Klarić….

U ime Hajduka nazočnima se obratio Ante Ivković koji je naglasio Ljubinu ljubav i privrženost Hajdukovu dresu, a pri tom je istaknuo: - Naš Koke bio je simbol Hajdučke borbenosti za koga nije bilo izgubljene lopte. Predstavljao je za života najborbenijeg i najpožrtvovnijeg beka u povijesti Hajduka. Njegova beskompromisnost, oštrina, silovitost, ljubav prema Klubu i rodnom gradu bile su tolike da se o njima i danas pričaju legende. Bez obzira na važnost utakmice u igru je unosio cijeloga sebe. Njegova sportska ostavština kao aktivnog igrača Hajduka velika je i dragocjena. Borbenost, požrtvovnost, odanost i ljubav prema rodnom Splitu i Hajduku ogromno je dobro što ga je Kokeza ostavio mlađim generacijama Hajduka.

Posebno je u ime veterana Kluba zahvalio predsjedniku Uprave HNK Hajduk Marinu Brbiću i današnjem Hajduku što vodi računa o klupskim legendama, što je nesumnjivo i Ljubo Kokeza. Vijenac s grbom Hajduka na grobnicu Ljube Kokeze zajednički su položili predsjednik Hajduka Marin Brbić, zajedno s predsjednikom Udruge veterana Hajduka Vlatkom Đolongom i šjor Ljubinim unukom Nebojšom Kiriginom. 

Svečanost je uveličala klapa Ježinac pjesmama “Splite moj” i “Kada umren umotan u bilo”. 

15/5/2020 - 14:06 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr