Mobile menu
HNK Hajduk se uključio u akcijske tjedne "More than football" inicijative

HNK Hajduk se uključio u akcijske tjedne "More than football" inicijative

 
18/9/2020 - 15:31 sati
Ostale vijesti

HNK Hajduk se ove godine priključio inicijativi međunarodne organizacije EFDN s ciljem promocije društveno odgovornih projekata u nogometu.  Akcijski tjedni ove godine traju od 15. rujna do 11. listopada, a inicijativi su se priključili mnogobrojni klubovi, zaklade i članovi EFDN mreže.

Organizacija European Football for Development Network predstavlja udruženje nogometnih klubova čiji je cilj promocija društveno odgovornog djelovanja, a kroz aktivnosti usko surađuje s Udrugom europskih nogometnih klubova ECA-om te UEFA-inom zakladom za djecu. EFDN organizacija okuplja više od 100 članova među kojima su Chelsea FC, Juventus, Ajax, Legia Warsaw, SL Benfica i mnogi drugi. 

Cilj ove akcije je promocija nogometa, jednakost, borba protiv rasizma i diskriminacije, promocija zdravog načina života i bavljenja sportom. Hajduk tijekom svake sezone organizira razne akcije koje potiču djecu na zdrav i aktivan način života, među kojima se ističu projekti kao što su "Dan zabave i sportske izvrsnosti" i "Vratimo dicu na igrališta". Nadalje, u Klubu je organiziran redovan rad pedagoške službe s djecom s ciljem poticanja edukacije, rada i marljivost u školi. 

Posebna pozornost je usmjerena i na osobe s posebnim potrebama te su organizirani treninzi i utakmice za djecu sa sindromom Down  kao i audiodeskripcija na utakmicama za slijepe i slabovidne osobe.

Više o akcijskim tjednima EFDN organizacije ćete moći pratiti na našim službenim kanalima.

18/9/2020 - 15:31 sati
Ostale vijesti