Mobile menu
HNK Hajduk i Harvard University: Na Poljudu održano zanimljivo predavanje mladim nogometašima

HNK Hajduk i Harvard University: Na Poljudu održano zanimljivo predavanje mladim nogometašima

 
10/12/2019 - 13:35 sati
Akademija
Akademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard UniversityAkademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard UniversityAkademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard UniversityAkademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard UniversityAkademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard UniversityAkademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard University
Akademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Harvard University

U ponedjeljak poslijepodne u kino dvorani na Poljudu održano je predavanje za polaznike Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna", a na kojem je sudjelovao i Francesco D'Agostino, glavni trener nogometne sekcije Harvard University.

D'Agostino je stigao u Split kako bi pratio rad Hajdukovih trenera, a u vrlo dobro popunjenoj dvorani prezentirao je princip obrazovanja sportaša u SAD-u te je s pomoćnikom voditelja Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Androm Fistonićem istaknuo važnost nastavka obrazovanja za vrijeme bavljenja sportom. 

Akademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" ima za cilj nogometno obrazovanje i razvoj mladih igrača koji će sutra biti nositelji seniorske momčad te ostvarivati uspješne profesionalne karijere. Također, realnost je da neće svi mladi igrači postati profesionalni igrači zbog čega je jedan od ciljeva Akademije da pomogne onima koji se odluče za akademsko obrazovanje nakon juniorskog staža. U skladu s tim treneri Harvard University su prezentirali američki način obrazovanja u kojem mladi ljudi mogu studirati i nastaviti igrati nogomet te na račun svojih nogometnih vještina dobiti stipendiju za školovanje na jednom od najcjenjenijih ustanova za obrazovanje na svijetu. 

Predstavnici Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i predstavnici Harvard University razgovarali su o mogućnostima posjete Hajdukovih trenera i djelatnika sportskim i upravnim sektorima na Harvardu i obrnuto te formalizaciji buduće suradnje s poznatim sveučilištem u vidu organiziranja Hajdukovih nogometnih selekcija u SAD-u. 

10/12/2019 - 13:35 sati
Akademija