Mobile menu
Hat-trick Čuića u uvjerljivoj pobjedi juniora u Zagrebu!

Hat-trick Čuića u uvjerljivoj pobjedi juniora u Zagrebu!

 
30/8/2019 - 16:09 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka

JUNIORI: Hrvatski dragovoljac - Hajduk 1:4  (0:1)
Utakmica 2. kola Prve HNL
Igralište: Š.N.C. Stjepan Spajić
Gledatelja: 200
Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)
Strijelci: 0:1 Čuić (28), 0:2 Čuić (52-11 m), 0:3 Domančić (60), 0:4 Čuić (76), 1:4 Perić (81-11 m)

Hajduk: Sentić, Unušić, Vujčić, Škaričić, Bekavac (od 66. Mamut), Mijatović (od 61. Galić), Jurica (od 61. Kušeta), Jenjić (od 46. Lauš), Čuić, Topić (od 46. Domančić), Brnić (od 66. Biuk).

Hajduk je odličlno započeo utakmicu i već u sedmoj minuti stvorio prvu priliku. Mario Čuić ubacio je s lijeve strane, a vratar domaćih Ivan Jagatić istaknuo se s tri uzastopne obrane, zaustavio je najprije udarac Domagoja Topića s 10 m, a potom i dva šuta Bruna Unušića iskosa. Nakon dva pokušaja Bijelih iz daljine (Josip Mijatović u 18. i Bruno Jenjić u 26.), momčad trenera Marijana Budimira u 28. minuti dolazi do zasluženog vodstva. Čuić je akciju po desnoj strani završio udarcem iskosa, a lopta se kroz ruke vratara domaćih provukla u mrežu. U 30. minuti prvi put su zaprijetili domaćini, dobro je šutirao Marko Preradović, a Marko Vujčić blokirao i lopta je otišla u korner. Do poluvremena je još tri puta pokušavao Ivan Brnić, ali su domaći na odmor ipak otišli sa samo pogotkom zaostatka. O dominaciji Hajduka najbolje govori statistika u prvih 45 minuta, posjed od 80% te omjer udaraca 11:1 i kornera 6:1.
Sedma minuta nastavka donijela je drugi pogodak Bijelih, Marko Domančić je izborio jedanaesterac, a siguran realizator bio je Čuić. Deset minuta kasnije na semaforu je svijetlilo 0:3, Tino Blaž Lauš uposlio je Domančića, a ovaj s 10 m neobranjivo šutirao. U 76. minuti Bijeli su postigli četvrti pogodak. Nakon lijepe akcije u kojoj su igrači Hajduka u tri poteza izbacili cijelu obranu domaćina, Stipe Biuk lijepo proigrava Čuića koji zaobilazi domaćeg vratara i postiže svoj treći pogodak.
Deset minuta prije kraja postavljen je konačan rezultat utakmice, nakon kornera domaćih i Vujčičevog povlačenja za dres domaćeg napadača, sudac Goran Pečarić pokazao je na bijelu točku, a kapetan domaćih Karlo Perić je postavio konačan rezultat utakmice, unatoč činjenici da je Karlo Sentić pročitao njegovu namjeru.

30/8/2019 - 16:09 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka