Mobile menu
Hajduku po jedno prvo i drugo mjesto na turniru 'Mali Zmaj 2017'

Hajduku po jedno prvo i drugo mjesto na turniru 'Mali Zmaj 2017'

 
8/10/2017 - 18:17 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Hajdukove selekcije s turnira 'Mali Zmaj 2017' vraćaju se s osvojenim jednim prvim i drugim mjestom. Dodjeli trofeja prisustvovali su i prvotimci Hajduka Toma Bašić i Josip Juranović.

Početnicima rođenim 2007. pripao je pobjednički pehar. Ostvarili su tri pobjede u skupini s Domžalama, Opatijom i Bambinosima, a zatim su u osmini finala upisali uvjerljivih 10:0 protiv KF Olti Peje. U četvrtfinalu su hajdukovci pobijedili Zrinjski s 2:0 te ih je u polufinalu čekao ogled sa Zadrom. Hajduk je pobijedio s 2:0, a u drugom polufinalu je Adriatic bio bolji od Domžala. Igrači trenera Danijela Vuškovića u finalnom susretu su pobijedili momčad Adriatica s 1:0.

Mlađi početnici (2009.) trenera Dejana Tomića osvojili su drugo mjesto, u borbi za naslov poraženi su od Sarajeva s 1:0. I u ovoj kategoriji je Hajduk bio dominantan u nastupu u skupini gdje su ostvarene tri pobjede protiv Uniona, Dandyja i Mladosti Doboj. U osmini finala Hajduk je pobijedio Zadar s 3:0, a potom u četvrtfinalu i Adriatic s 2:0. U polufinalu je susret protiv praške Slavije završio bez golova, ali su Bijeli boljim izvođenjem kaznenih udaraca (4:3) izborili finale.   

Pioniri II (2004.) trenera Matije Miandrušića stigli su do četvrtfinala turnira. Nakon četiri pobjede u skupini protiv Zmaja, Kustošije, Ekhaens IF Jonkopinga i Pomaka, u četvrtfinalu je Hajduk remizirao s Adriaticom, bilo je 1:1, a boljim izvođenjem kaznenih udaraca u polufinale se plasirala momčad Adriatica.

Mlađi pioniri II (2006) s trenerom Matom Radićem sudjelovali su na turniru u Mostaru gdje su se natjecali s godinu dana starijim protivnicima. Bijeli su na startu ostvarili tri pobjede protiv Opatije (1:0), Hrvatskog Dragovoljca (1:0) i Ljubuškog (2:0). Potom je Hajduk pobijedio momčad Zrinjskoga s 2:0 te je istim rezultatom poražen u četvrtfinalu od Veleža.

8/10/2017 - 18:17 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr