Mobile menu
Hajduku i Dinamu po bod u derbiju 1. HNLŽ

Hajduku i Dinamu po bod u derbiju 1. HNLŽ

 
6/11/2022 - 16:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

ŽNK Hajduk – ŽNK Dinamo  1:1  (0:0)
8. kolo HNLŽ
Stadion: Poljud
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg)
Strijelkinje: 0:1 Petarić (62), 1:1 Vlastelica (88)
Hajduk: Prljević, Prskalo, Turkalj, Grebenar, Čanjevac, Kukavica, Bakalar, Bagarić (od 90. Mišura), Dugandžić (od 46. Vlastelica), Patock, Petković (od 72. Bulum). 

Nogometašice Hajduka i Dinama podijelile su bodove u vrlo žustrom i borbenom derbiju.

Prvu i najveću priliku Bijele su imale u šestoj minuti. Ana Bakalar dobila je upotrebljivu loptu, ušla u kazneni prostor i s 10 metara snažno šutirala, ali Ana Filipović je odličnom intervencijom sačuvala svoju mrežu. Dinamo uzvraća u 14. minuti preko Karle Jedvaj koja prolazi po lijevoj strani i ubacuje, a udarac Ive Stanić zaustavlja Anamarija Prljević

U 27. minuti iz kornera je Branka Bagarić umalo zatresla mrežu, a dvije minute kasnije s 10 metara je snažno šutirala Gabrijela Dugandžić, ali je Filipović opet odlično obranila. Posljednju veliku intervenciju u prvom poluvremenu vratarka gošći je imala u 33. minuti. Paula Petković ubacila je s desne strane, Gwen Patock iz voleja šutirala sa šest metara, a Filipović uhvatila loptu.

Ove promašene šanse kažnjene su u 62. minuti. Mini pritisak Dinama rezultirao je s dva uzastopna kornera, a nakon drugog je lopta došla do Nike Petarić koja je s 27 metara neobranjivo šalje pod prečku.

Kada Bijele u 68. minuti nisu iskoristile dvije dobre prigode za gol, izgledalo je da bodovi idu u Zagreb. No, u samoj završnici jedan nesporazum u obrani Dinama iskoristila je Patock, izborila već izgubljenu loptu i ubacila je u sredinu, a Laura Vlastelica pokazala se džokerom s klupe i iz blizine je snažnim udarcem pogodila mrežu za konačnih 1:1.

6/11/2022 - 16:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr