Mobile menu
Hajduku dva druga mjesta na turnirima u Vinkovcima i Vitezu

Hajduku dva druga mjesta na turnirima u Vinkovcima i Vitezu

 
26/8/2019 - 14:43 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu!

Protekli vikend na turnirima su provele četiri selekcije Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'.
Kadeti II osvojili su drugo mjesto na turniru u Vinkovcima. Igrači trenera Siniše Šegovića u skupini su pobijedili Široki Brijeg s 3:0 i Osijek s 1:0 te su u finalu poraženi od Dinama s 2:0. Mislav Petrović je dobio priznanje za najboljeg strijelca turnira.

Mlađi početnici II nastupili su na turniru Romari Joma Cup 2019. u Vitezu i također osvojili drugo mjesto. U skupini su igrači trenera Ante Puljiza ostvarili tri pobjede bez primljenog pogotka – Romari Vitez 1:0, Alfa Busovača 7:0 i Fortuna Zenica 9:0. Potom su Bijeli u četvrtfinalu pobijedili TOŠK s 5:1, a prolaz u finale osiguran je pobjedom nad momčadi OFK Sport team od 4:0. U finalu su se mladi hajdukovci još jednom sastali s domaćinom, momčad  Romari Vitez bila je uspješnija i pobijedila s 2:1.

Mlađi pioniri II osvojili su peto mjesto na turniru International Sporting Cup u poljskom Lubliniecu, nakon što su drugog dana turnira poraženi od kasnijeg pobjednika Slaska i odigrali neriješeno protiv Lecha Poznan. U utakmici za peto mjesto igrači trenera Roka Kurtovića pobijedili su Karpati Lviv, a treba istaknuti odlične nastupe u skupini prvog dana turnira: Pogon Krakow 5:0, Manchester City 1:1, Slovan Liberec 4:0, Atlet Kiev 1:0, Sporting Lubliniec 8:0, Legia Varšava 3:1 i Hutnik Krakow 4:0.

Dopunska selekcija početnika (2009) nije se uspjela plasirati u završnicu turnira Oluja 95 u organizaciji NK Dubrava Tim Kabel.

26/8/2019 - 14:43 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr